Google navodno radi na “posve novoj” tražilici koju će pokretati umjetna inteligencija

PRO Oglas

Suočen sa žestokom konkurencijom Microsofta i OpenAI-ja, Google navodno radi na “posve novoj” tražilici koju će pokretati umjetna inteligencija, piše ICT Business .

Prema The New York Timesu, Google je u ranoj fazi stvaranja usluga pretraživanja koja će pokušati predvidjeti što želite od nje u nadi da će ponuditi “puno personalizirano iskustvo”. Projekt nema “jasan raspored”. Međutim, zna se otprije da Google razvija paket novih AI značajki pod nazivom “Magi” za postojeću tražilicu.

Među tim značajkama je chatbot koji može odgovoriti na pitanja o softverskom inženjerstvu i generirati dijelove koda. Kompanija je eksperimentirala i sa značajkom koja bi ljudima omogućila traženje glazbe putem chatbota. Prema navodima, više od 160 ljudi radi na ovom projektu.

Ostali novi dodaci “u različitim fazama razvoja” uključuju Chromeovu značajku pod nazivom “Searchalong”. To bi omogućilo chatbotu da skenira web stranicu koju čitate kako biste ponudili kontekstualne informacije.

Primjerice, ako tražite mjesto za boravak na Airbnbu, možete zatražiti od chatbota da vam kažete što vidite i radite u blizini planiranog smještaja. “GIFI” i “Tivoli Tutor”, još jedan od eksperimentalnih značajki, omogućit će korisnicima da potaknu Google Image Search generirati slike i da razgovaraju s chatbotom kako bi naučili novi jezik.

Također treba napomenuti da su mnoge od ovih značajki koje je Google ili demonstrirao u prošlosti ili postoje na drugim platformama poput Duolinga. Generiranje slika već je dostupno unutar Slajdova.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO