Hoće li se prolongirati na tjedan dana nastavak školske nastave ili ćemo se i dalje igrati “piškiću-kakiću”!?

PRO Oglas

Nisam mislio kako ću ovo ikada napisati jer sam protivnik svih glupih, nedorečenih i nelogičnih mjera koje provodi društvo Zdenka Ćosića sa svojim “Kriznim štabom”, a kopirajući daleko razvijenije država od ove u kojoj mi živimo!

Iako sam uvjeren kako su baš oni izravni krivci za ovakvo stanje u ŽZH zajedno sa svojim kolegama političarima na razini cijele FBiH, i određenih institucija, svjestan sam posljedica koje mogu narod dovesti u još veću psihološku “bombu”, kao i kasnije posljedice koje će mnogi godinama trpjeti, a to je da unatoč svim dosadašnjim brojnim maltretiranjima i mrcvarenja svoga naroda s Naredbama gdje mnogi već osjećaju posljedice u normalnom radu i funkcioniranju, mogu dovesti do novih i rigoroznijih njihovih Naredbi. a što me ne bi čudilo, da nakon toga psihološki slom među ljudima doslovno eskalira u još veći problem nego je sama “koronizacija”.

Trenutno aktualna situacija koju provodi ta družina u “Kriznom štabu” je dovedene da već krajem idućeg tjedna možemo očekivati “posljednji čavao” zakucan u njihove “piškiću-kakiću” mjere.

Ja ne donosim nikakve odluke i protivnik sam većine nelogičnih što ih oni donose, ali produženi proljetni praznici u školi završavaju 11. travnja i nastava kreće u ponedjeljak 12. travnja. No, dan prije početka školske nastave održat će se sv. Pričest diljem župa po Hercegovini, jer je prošlogodišnja bila odgođena zbog aktualne situacije koja i dan danas stvara mnogima prepreke u svakodnevnom životu, ali nakon sv. Pričesti, uslijediti će ponovno masovna okupljanja, sve veća testiranja, sve veće brojke i ono čega se možemo nadati nakon toga, nove Naredbe sa zatvaranjima, otpuštanjima da ne nabrajam dalje…..

Fratri, svećenici, političari, farmaceuti i “guzonje” koje su iskoristile priliku opljačkati svoj narod ne trebaju se brinuti da će ostati bez prihoda jer oni su osigurali generacije nakon sebe. Ali običan narod koji im je to omogućio, i koji iz dana u dan se bori da prehrani sebe i svoju obitelj će to najviše osjetiti ako dođe do takve situacije.

Tu su najmanje kriva djeca jer oni su najveći “gubitnici” u zadnje vrijeme. Ali neodgovornost pojedinaca i nerad institucija, mogli bi nas mnoge ubaciti u sve veći “gubitak”!

Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružica Mikulić, iako je znala već od davno kako će ovaj događaj, dan prije nastavka školske godine biti održan i kako neće baš biti kako je ona to planirala, još se nije izjasnila unatoč već sada trenutnoj situaciji hoće li se odgoditi početak nastava i gdje čeka zadnji dan svoje odluke.

Dok brojni učitelji, nastavnici, roditelji ovog puta pokrenuli su peticije i hitno traže da se nastava za još tjedan dana prolongira, baš zbog Pričesti. Ne, ne traži većina njih što se korone boje, jer su ju mnogi i preboljeli, nego traže iz razloga da se kojim slučajem brojke ne povećaju testiranja, dijagnosticiranja i mogućih posljedica koje mogu dovesti do novih rigoroznijih mjera, a tu neće samo trpjeti učitelji, roditelji, nego i svi ostali, a nikome nije u interesu ni da se ponovno djeca po razredima razdvajaju, a još manje da se obustavi školsko obrazovanje, pogotovo kada se sjetimo prošlogodišnje blamaže sa ON-OFF nastavom i školovanja preko Vibera i WhatsApp-a, a do dana današnjeg ni ministrica ni ministarstvo nisu uspjeli adekvatno riješit situaciju ako do toga dođe.

Ostaje nam za vidjeti koji su naredni potezi i koliko će narod trpjeti njihovu igru “piškiću-kakiću”, dok su oni “nedodirljivi”, kao i njihove plaće i radni staž!

Mili Marušić / OTPOR.Media

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

PRO Oglas