Izraelci proširuju svoj rat! – Sravnili sa zemljom iransko veleposlanstvo u Damasku i ubili zapovjednika Iranske revolucionarne garde

PRO Oglas

Izrael je u ponedjeljak napao aneks zgrade iranske ambasade u glavnom gradu Sirije Damasku, prenosi France24.

Dopisnici novinske agencije AFP izvijestili su da je aneks sravnjen sa zemljom.

Iranski su mediji također rekli da je aneks uništen te da iranski ambasador u Siriji Hossein Akbari i članovi njegove obitelji nisu ozlijeđeni.

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOLJP), britanska organizacija evidentira instance kršenja ljudskih prava u Siriji, objavila je da je šest osoba poginulo u napadu na iransku ambasadu.

Sirijska novinska agencija SANA izvijestila je da se sirijska protuzračna obrana “obračunala s neprijateljskim metama” kada su se približile Damasku.

Saudijska novinska agencija Al-Arabiya, pozivajući se na iranske medije, javlja da je visoki dužnosnik Islamske revolucionarne garde Mohammad Reza Zahedi ubijen u izraelskom napadu na Damask. Ta je informacija potvrđena i Reutersu.

Iranska je državna televizija ustvrdila da je u napadu stradalo i nekoliko iranskih diplomata.

Times of Israel piše da je Mohammad Reza Zahedi navodno bio visokopozicionirani zapovjednik snaga Quds, tajne vanjske jedinice Revolucionarne garde koja je specijalizirana za nekonvencionalno ratovanje i vojno-obavještajne operacije.

Prethodno je bio na čelu Ratnog zrakoplovstva i Kopnene vojske Revolucionarne garde.

Glasnogovornik izraelske vojske rekao je kako “ne komentira izvješća inozemnih medija”.

Sirijska državna televizija potvrdila je da je napadnut iranski konzulat. Iranski mediji ranije su izvijestili da je pogođena zgrada blizu veleposlanstva, a iranska studentska novinska agencija piše kako su mete bili konzulat i rezidencija veleposlanika.

Izrael je od početka sukoba u Pojasu Gaze pojačao zračne napade na Siriju, gađajući ciljeve proiranskog pokreta Hezbolah i Iranske revolucionarne garde, saveznike sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO