Je li Jerko Lijanović ispao Čovićev spasitelj?

PRO Oglas

Prema riječima Jerke Ivankovića Lijanovića, kampanju protiv njih u Bosni i Hercegovini vodila je politička konkurencija i uvozni lobiji, kojima je, kako Lijanović ističe, smetalo što su oni uspješna tvrtka i što se zbog toga na domaće tržište teško plasiraju uvozni proizvodi!

Upravo je to novinarima svojevremeno kazao sam Jerko Lijanović, a povodom podizanja optužnice protiv njega i braće mu, te Dragana Čovića.

“Eliminacijom Lijanovića uvozni bi lobiji mogli bez većih teškoća harati na cijelom tržištu BiH, kao što to čine sa svom robom, osim s mesnim prerađevinama”, rekao je tada Lijanović.

Komentirajući optužbe protiv člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, Lijanović kaže kako Čović ništa nije omogućio tvrtki Lijanović jer su svi mesni prerađivači u BiH cijelo vrijeme radili po istim propisima koji su vrijedili i za Lijanoviće. Na taj način Lijanović takvom izjavom umnogome tada, svjesno ili ne, zapravo spašava Čovića.

“Nitko od mesoprerađivača u BiH se ne optužuje, već samo Lijanovići, a to je jedna od činjenica koja jasno pokazuje da je optužnica motivirana drugim motivima jer proračun Federacije BiH nije oštećen i mi smo uredno izmirivali svoje porezne obveze”, tvrdio je Lijanović.

Tvrtka Lijanovići – isticiao je on – već trpi poslovne štete, ali vjeruje da će se oni iz svega uspjeti izvući kao pobjednici i dokazati svoju nevinost jer svjedok je ucjenjivač i očito neuračunljiva osoba, kazao je Lijanović.

Danas znamo kako se Lijanovići nisu izvukli iz svih sudskih procesa protiv njih, barem sad zasad, prvenstveno baš Jerko Lijanović, koji se danas, navodno, nalazi u zeničkom zatvoru, međutim prema određenim informacijama, koje imamo, ova igra još nije gotova!

Može li nam barem Dragan Čović danas mirno spavati?

Dragan Čolak / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO