Još jedan “razmaženko”! – Ministar Sesar se ispričao zbog sina stipendiste “slabijeg socijalno-ekonomskog stanja”

PRO Oglas

Ministar privrede u Vladi Zapadnohercegovačke županije Dario Sesar oglasio se priopćenjem za javnost vezano za medijske upite o stipendiji koju u Hrvatskoj koristi njegov sin.

-Kao osoba koja obnaša odgovornu političku i društvenu ulogu posljednjih 10 godina, svoju politiku i svako djelovanje zasnivam na načelima transparentnosti i vjerodostojnosti. Prije nekoliko dana dobio sam upit od predstavnika medija o stipendiji koju navodno koristi moj sin kao student na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije. Naravno kao i svaki roditelj nastojim voditi brigu o svojoj obitelji – izjavio je Sesar.

Ipak, tvrdi kako nije imao traženu informaciju, pa je upitao sina i obavio razgovor s njim, na što mu je odgovorio kako se samim upisom na fakultet između studenata otvorila tema prijave za stipendiju, te se on prijavio i prošao.

-Provjerom cjelokupne situacije i vrste stipendije došao sam do spoznaje kako se zbog njegovog studiranja i prijave u Republici Hrvatskoj, gdje naravno kao student živi samostalno i nisu na kućnoj listi prijavljeni roditelji i ostali članovi obitelji, ostvario je stipendiju u kategoriji slabijeg socijalno-ekonomskog stanja. Odmah po tom saznanju kontaktirao sam Ministarstvo nauke i obrazovanja Republike Hrvatske i vratio stipendiju (novac) u proračun RH – istakao je Sesar.

Navodi da se želi ispričati cjelokupnoj javnosti zbog greške koja je dovela do ove situacije.

-Budući da već izvjesno vrijeme obnašam političke funkcije, članovi moje obitelji s oprezom konzumiraju čak i obična građanska prava, pa i kad se radi o sinu, studentu koji je u srednjoj školi između ostalog bio i među boljim učenicima generacije i pritom nije bio korisnik bilo kakve stipendije. Shvaćajući odgovornost i cijeneći vaše povjerenje osjećao sam obavezu da vam se obratim na ovaj način i još jednom naglasim važnost transparentnosti koja uključuje i priznanje greške i isprike – naveo je Sesar u priopćenju.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO