“KABIRI se hvata za glavu” – Najplaćeniji menadžer u državi pokazao elementarno nepoznavanje aluminijske industrije koju vodi

PRO Oglas

1.Reakcija Udruge Dial na gostovanje gosp Slavena Grizelja u podcastu „Imam ideju“- elementarno nepoznavanje aluminijske industrije

2.Sva istina o Abraham Grupi – Da li Abraham Grupa postoji?

Poštovano Uredništvo portala Otpor.Media,

Udruga malih dioničara Aluminija d.d., (skraćeno DIAL), ne može se oteti dojmu, a da ne komentira i analizira gostovanje gosp. Dr. Slavena Grizelja, koji je dana 19.04.2023. g. gostovao u podcastu portala Bljesak.info, a koji nosi naziv „Imam ideju“, a koju vodi gosp Miljenko Buhač.

Mi kao udruga malih dioničara, više od desetljeća, aktivno pratimo poslovanje Aluminija d.d., a sada kontraverzne firme koja je iznajmila pogone Aluminija d.d., te smo uvijek bili jasni, a i glasni u mnogobrojnim našim kritičkim osvrtima kada su u pitanju devijacije zakona i zakonitosti koje se primjenjuju na Aluminij i koji se provode ili su se provodili u Aluminiju, a od strane Uprava, Nadzornih odbora, te Vlade F BiH. U posljednje evo tri godine, kada Aluminij radi u hladnom režimu te ostvaruje na desetke mil KM gubitaka godišnje, naša jaka kritika te djelovanje usmjereno je na ukazivanje i upućivanje primjene svih pozitivnih zakona ove države na Aluminij d.d., međutim, najam pogona Aluminija, te restrukturiranje Aluminija kroz najamnine to zasigurno nije (čitaj nezakonito). Nije, jer je sam najam nezakonit (o tome smo pisali), ne mora značit da ako ga je donijela Vlada, da je zakonit, jer najam stvara multimilijunske štete matičnoj kompaniji a multimilijunske dobiti najmoprimcu.

O brojnim kontraverzama Najmoprimca, te njegovim nezakonitim djelovanjem nad imovinom Aluminija d.d., upoznavali smo i javnost, a danas smo praktički izazvani, tj isprovocirani da trebamo i moramo dati naš komentar na gostovanje gosp. Dr. Slavena Grizelja, u podcastu Bljeska.info, a kojeg je već u prvoj minuti voditelj najavio i predstavio njegovu funkciju, a to je – citiramo: „Dopredsjednik MT Abraham Grupe i financijski direktor.

https://bljesak.info/tvrtke/tvrtke/grizelj-s-dva-nova-velika-projekta-za-aluminij-nema-vise-straha/417156

Na naše čuđenje, gosp Grizelj nije demantirao voditelja kada ga je najavio sa navedenom funkcijom (gore), te je gosp Grizelj i prihvatio na početku intervjua da on to i jeste tj. Dopredsjednik MT Abraham Grupe i financijski direktor

Obzirom da i sam izraelski državljanin za kojeg znamo da se zove Amir Gross Kabiri je još više od tri godine unazad, koristio pojam ili naziv MT Abraham Group , te smatramo da ga je koristio isključivo sa ciljem manipuliranja javnosti, politike i Vlade, pa i samih svojih djelatnika. Subjekt pod takvim nazivom se pojavio 2020 g da iznajmi Ljevaonicu Aluminija d.d., skupa sa kinezima (dvije državne kineske firme). Vladi F BiH kao jedinoj relevantnoj instituciji koja je ovlaštena da donese Odluku u svezi strateškog partnera vezano za Aluminij, taj naziv se koristio skupa sa dvije kineske firme, da su oni konzorcij koji će strateški ući u Aluminij. Međutim u foto- finišu- iščezavaju kineske firme, iščezava MT Abraham Group, iščezava Konzorcij, a Aluminij, tj Ljevaonicu preuzima kroz najam start up firma sa kapitalom od 5000 KM Aluminij industries d.o.o., registrirana u Mostaru.

Mi tražimo više od tri godine, te želimo da nam netko dokaže i dostavi dokaze o postojanju pravnog subjekta koji se zove MT Abraham Group, te njegov bonitet i kapital koji je posjedovao- a nije ga nikada dokazao.

Ujedno pozivamo i gosp Grizelja da provjeri svoj ugovor o radu, sa kim je zasnovao poslovni odnos, da li sa Aluminij industries d.o.o., ili sa MT Abraham Group d.o.o. Mostar- jer postoji i ovaj pravni subjekt koji je gosp Kabiri nakon ulaska u Aluminij otvorio kao domaću firmu registriranu u Mostaru sa kapitalom od cijelih impozantnih 1000 KM, a koja se zove MT Abraham Group d.o.o. Mostar. Ali moramo naglasiti da taj subjekt MT Abraham Group d.o.o. Mostar ne vodi poslovne operacije proizvodnje aluminija u nekadašnjem našem mostarskom Aluminiju, već to radi Aluminij industries d.o.o.

Već je ovdje gosp Kabiri, osnivanjem nekoliko poduzeća nakon preuzimanja imovine Aluminija kroz najam, zametnuo tragove, smantao i zbunio, sve i svakoga, pa izgleda i gosp Grizelja, jer gosp Grizelj ako je zaposlen u MT Abraham d.o.o. Mostar, ne može se predstavljati da priča o proizvodnji aluminija, projektima, ulaganjima jer je titular tj pravni subjekt koji to „nezakonito“ radi u imovini Aluminija d.d.. firma najmoprimac koja se zove Aluminij industries d.o.o.

Upravo bi nam bilo i čudno da je gosp Grizelj zaposlen u MT Abraham Group d.o.o. (za koju ne znamo čime se bavi), jer je gosp Grizelj jedan od najplaćenijih menadžera u F BiH, pa bi nam bilo čudno da gosp Grizelj ima 12 ili 14 puta veća primanja nego što je sam kapital firme.

Ako je voditelj najavio, a gosp Grizelj nije demantirao, da je gost intervjua, tj gosp Grizelj- dopredsjednik MT Abtraham Group (ili Grupe), te financijski direktor te Grupe, (a nije spomenuo da je to d.o.o., već samo Grupa) onda gosp. Grizelj i potvrđuje da je MT Abraham Gruop pravni subjekt, da ima registraciju , da je negdje registriran pod tim nazivom, ali mi to ne znamo, ne postoje dokazi. Sumnjam da te dokaze može podastrijeti i sam gosp dr. Grizelj. Pozivamo da se javnosti dostave dokazi o postojanju MT Abraham Group ili grupe kao pravng subjekta, te njegov bonitet, bar dokaz o financijskom izvještaju. Mi, tri godine pišemo da je sve to manipulacija, prevara, spinovanje, te idalje tvrdimo tako dok nam se suprotno ne dokaže, ne nama već javnosti. Javnost mora da zna, jesu li svi poslovi gosp Kabirija u Aluminiju zakoniti i časni. Mi tvrdimo i dokazujemo da nisu. Zato tražimo da nas se demantira te da javnost ima dokaze. Koliko je gosp Kabiri izmanipulirao sve nas sa XY privrednih društava naotvaranih u Izraelu, Mostaru, Panami, od kojih na svakoj lokaciji postoji bar jedna MT Abraham Grupa, nije ni čudo što gosp Grizelj ne zna za koga radi, ali je morao znati jer je ipak dr. ekonomskih znanosti sa impozantnim poslovnim iskustvom. Jednostavno smatramo, nije koristi alate i metode provjere, te procjenu rizika poslodavca kod kojeg se zapošljava. (krupna greška).

Što se tiče naziva MT Abraham Group, te XY poduzeća koje gosp Kabiri svrstava da su dio te grupe, dostavljamo analizu (izvor web. točnije google) koja prikazuje da se sva ta poduzeća vežu za Amir Gross Kabirija u Zemlji a i u Inozemstvu, te smatramo da je i gosp Grizelj trebao provjeriti svog budućeg poslodavca primjenjujući alate procjene rizika.

ANALIZA POSTOJANJA MT ABRAHAM GROUP TE PODUZEĆA I DRUŠTAVA KOJE GOSP KABIRI SVRSTAVA U TU GRUPU

Prema dostupnim podacima na internetu:

M.T. ABRAHAM GROUP S.A. Izrael Company Registration No. 11438 sa adresom AFI Concord Tower 21, Bar Kochva St. B’nei Brak 5126001, Israel

Na zvaničnoj web stranici stoji da imaju više od 19 godina iskustva i 410 zaposlenih širom svijeta, da koriste raznoliko iskustvo svog tima i široku mrežu provjerenih partnerstava koju su uspostavili kako bi identificirali mogućnosti i USPJEŠNO IZVELI AMBICIOZNE PROJEKTE koji donose povećanje stope rasta i profita.

Navode da su se njihove poslovne aktivnosti širile tokom godina kako bi stvorili raznoliki PORTFELJ PROJEKATA koji uključuju industrijsku proizvodnju aluminija, obnovljive izvore energije, infrastrukturne projekte, trgovinu robom, KULTURNE INICIJATIVE U KOMBINACIJI S PROJEKTIMA NEKRETNINA, financiranje i još mnogo toga.

Naravno nigdje ni jedan opis bar jednog IZVEDENOG AMBICIOZNOG PROJEKTA ,a niti jednog dokaza o postajanju njihovih firmi u prikazanim zemljama.

2004.osnovana je M.T. ABRAHAM FONDACIJA u Izraelu sa sjedištem AFI Concord Tower, 21 Bar Kochva Street B’nei Brak, 5126001, Israel i kontaktima putem Tel: +972 (0) 37433255 – koji je isti broj kao i kod MT Abraham Group, te Fax: +972 15335611741 i E-mail: info@mtabraham.org

M.T. ABRAHAM FONDACIJA OZNAČENA JE KAO DIO M.T. ABRAHAM GROUP Izrael-tj. kao njena podružnica , neprofitnog je karaktera i osnovna djelatnost fondacije je dijeljenje svoje zbirke umjetnina / organizacija izložbi u cilju promocije umjetnosti.

Kao dio MT ABRAHAM GRUPACIJE, točnije njegova podružnica označen je i HERMITAGE MUSEUM FOUNDATION ISRAEL, neprofitna organizacija osnovana 2013.g , Registration Charity No. 580576726 sa sjedištem 21, Bar Kochva st., Bnei Brak, 5126001, Israel, sa osnovnim djelovanjem i ciljem stvaranja atmosfere od obrazovnog značaja, u kojoj bi izraelska javnost bila izložena bogatstvu Državnog muzeja Ermitaž kroz planirane programe i aktivnosti kulturne razmjene. Hermitage Museum Foundation Israel djeluje kao podružnica DRŽAVNOG MUZEJA ERMITAŽ U SANKT PETERBURGU i u potpunosti je posvećena očuvanju i promociji svojih zbirki putem izložbi, publikacija i obrazovnih programa.

https://hermitagefoundation.com/category/news/page/9/

  1. g Amir Gross Kabiri dobio je izdavačka prava za “ART NEWSPAPER ISRAEL”-označen kao podružnica MT Abraham group Izrael . The Art Newspaper je online i štampana međunarodna publikacija koja pokriva svijet međunarodne umjetnosti i kulture, a podržana je od strane mrežnih izdanja u Londonu, Moskvi, Njujorku, Pekingu i Parizu.

https://en.wikipedia.org/wiki/Amir_Gross_Kabiri#cite_note-mtabraham.org-3

Iz naprijed iznesenog dolazi se do prostog zaključka da dolaskom u BiH u 2019g tzv. MT ABRAHAM GRUPACIJU, činili su:

1.M.T. ABRAHAM GROUP S.A. Izrael –nepoznate djelatnosti/ nema podataka ni kada se pretražuje na Hebrejskom, ali je nesporno da ovaj subjekt postoji od 2004.g , a to se da zaključiti iz vlasništva na FK Hapoel Tel Aviv i cijele afere oko toga,

2.M.T. ABRAHAM FONDACIJA /neprofitna- umjetnost/,

3.HERMITAGE MUSEUM FOUNDATION ISRAEL /neprofitna – umjetnost/ ,

4.“ART NEWSPAPER ISRAEL”-/publikacija- umjetnost / iz čega jasno slijedi da tzv. GRUPACIJA nije imala iskustva sa proizvodnjom, obnovljivim izvorima energije i sl.

Znači pregovori oko PREUZIMANJA Aluminija d.d. 2019. g i 2020 g. vodili su se sa poslovnim subjektom iz Izraela koji je sebe predstavio grupacijom / MT ABRAHAM GROUP Izrael/ na način da je prikazao neprofitna udruženja kao kćerke firme s sjedištima u EU, Rusiji, Kini i Izraelu i sa iskustvom u proizvodnji aluminija, obnovljivih izvora energije, infrastrukturnim projektima.

I Laiku je jasno da su sve ovo neprofitne organizacije, MT Abraham Grupa nije prikazala kapital, financijske izvještaje, bonitet, a konačnici MT Abraham grupa nije ušla u Aluminij, putom najma, već je to urađeno sa start up firmom registriranom u Mostaru za tu namjenu. Pa treba glasno reći jer su to dokazi- da je to sve bila a i dan danas jeste nezakonita transakcija, prevara, obmana, manipulacija, a Vlada F BiH je donijela nezakonitu odluku koju i dan danas šutnjom štiti.

Da je zaključak ispravan dokazuje sljedeće

Dolaskom u BiH , Amir Gross Kabiri osniva:

M.T. ABRAHAM GROUP d.o.o. Mostar, osnovan 2020g, s osnivačkim kapitalom u novcu u iznosu od 1.000 KM, kojeg poslovnog subjekta je osnivač i direktor Amir Gross Kabiri – SADA JE označen kao podružnica M.T. ABRAHAM GROUP S.A. Izrael- a što ne smije biti jer je to manipulacija- obzirom na upisanog osnivača – prema Zakonu o gospodarskim društvima (u nastavku ZGD) FBiH M.T. ABRAHAM GROUP d.o.o. Mostar je samostalni subjekt koji može otvarati podružnice.

Aluminij Industries/ Aluminij Industrija d.o.o. Mostar, osnovan 2020g, s osnivačkim kapitalom u novcu u iznosu od 5.000 KM, kojeg poslovnog subjekta je osnivač M.T. ABRAHAM GROUP S.A. , Panama City , Panama i direktor Amir Gross Kabiri, sada označen kao podružnica M.T. ABRAHAM GROUP S.A. Izrael

Prema ZGD FBiH Aluminij Industries d.o.o. Mostar je samostalni subjekt koji može otvarati podružnice.

OFF SHORE KOMPANIJA „ M.T. ABRAHAM GROUP S.A.“ , Panama City ,registrirana je 07. 10. 2019 i vodi se kao Anonimno društvo. Toj firmi je Amir Gross Kabiri bio osnivač i direktor, a od 2020.g direktor je Tamar Kabiri (majka). Inače ova firme registrirane u Panami, a koje su vlasnici neke ili nekih firmi u BiH, naše zakonodavstvo Panamu tretira kao ilegalnu zonu pogodnu za pranje novca, utaju poreza itd. Ali eto, Amir Kabiri, je prebaci vlasništvo Aluminij industries d.o.o. na tu firmu u Panamu, te da je sve ostalo zakonito, a ništa nije zakonito, da je samo Panama Kabirijev grijeh, sa tim je proglasio svoj ugovor o najmu nezakonitim, jer tu promjenu vlasništva nije odobrila Skupština tj Vlada F BiH.

Le Club Social/ Društveni klub d.o.o Mostar, osnovan 2022.g, s osnivačkim kapitalom od 100.000 KM , kojeg je osnivač Aluminij Industries/ Aluminij Industrija d.o.o. d.o.o. Mostar, a direktor Amir Gross Kabiri- sada označen kao podružnica M.T. ABRAHAM GROUP S.A. Izrael. Inače da javnost zna, ovaj društveni klub nije nikakav klub za šire društvene mase grada Mostara ili regije npr. za igranje šaha, bilijara, socijalno druženje, društvene igre – Ne. Riječ je o podrumskim prostorijama koje se nalaze ispod Galerije Aluminij – gdje već nekoliko mjeseci cjelokupna zgrada potkopava (kako bi se dobila željena visina stropa – a to rade radnici koji su zaposleni u proizvodnji), a u tim podrumskim prostorijama Amir Kabiri prema informacijama kojima raspolažemo će otvoriti restoran za svoga brata Eldara. Nas ovdje najviše zabrinjava, ne restoran, već statika zgrade, jer ako se podrumi prokopavaju udubino cca 70-90 cm, pitanje je statike, a i pitanje je dozvola, da li ih gosp Kabiri posjeduje, te ako da tko mu ih je izdao.

Prema ZGD (Zakon o gospodarskim društvima) FBiH Le Club Social d.o.o. Mostar je samostalni subjekt koji može otvarati podružnice. Ali i njega je Kabiri svrstao da je dio MT Abraham Grupe

Znači osnivanjem 3 samostalna pravna subjekta u Mostaru na zvaničnoj web stranici isti se upisuju kao podružnice MT Abraham GROUP iz Izraela, i označava se Mostar kao jedno od njihovih sjedišta. Pa eto – ne moramo mi reći, ali hoćemo – na svojoj web stranici gosp Kabiri, ponovno spinuje i manipulira te tri neovisna pravna subjekta registrirana u Mostaru označavaju se da su dio MT Abraham Group iz Izraela.

Danas TZV. GRUPACIJU MT ABRAHAM GROUP IZRAEL ČINE:

M.T. ABRAHAM GROUP S.A. Izrael

M.T. ABRAHAM FONDACIJA Izrael

HERMITAGE MUSEUM FONDACIJA Izrael

svi na istoj adresi: 21, Bar Kochva st., Bnei Brak, 5126001, Israel

“ART NEWSPAPER ISRAEL” De Walden Court, 5, 85, New Cavendish St. London W1W 6XD, United Kingdom, na kojoj je registrirano ravno 76 drugih firmi – https://suite.endole.co.uk/explorer/postcode/w1w-6xd

Te tu istu Grupaciju čine i firme u Mostaru

M.T. ABRAHAM GROUP d.o.o. Mostar
Aluminij Industries d.o.o. Mostar
Le Club Social d.o.o Mostar
Svi na istoj adresi Baćevići b.b., Mostar
The Hub of Fine Arts, Kralja Tvrtka, Mostar

Te ako uzmemo I MT Abraham Group Panama, koja se ne spominje na web stranici, (Panam se krije kao zmija noge) gosp Kabiri posjeduje 9 pravnih subjekata kojima zameće tragove I muti pamet svima, a on sve to zove MT Abraham Group.
https://mtabraham.com/subsidiaries/

Dok na početnoj web stranici stoje još i:


Aluminijum dd Mostar
HŠK Zrinjski Mostar
https://mtabraham.com/

Ono što je kontraverzno, možemo reći bahato i bezobrazno, jeste činjenica da izvorna www.aluminij.ba kao adresa nekadašnjeg Aluminija d.d., više ne postoji u vlasništvu Aluminija d.d., već je gosp Kabiri prisvojio sebi, tako da na istoj nitko ne može vidjeti niti naći da je Aluminij ikada postojao, jer je i Aluminij prisvojen od strane gosp Kabirija, kao dio MT Abraham Grupe tj još od 1975.

U uvodnom govoru, CEO i Osnivača na www. aluminij.ba jasno je navedeno da je gosp Kabiri Osnivač ( a osnovan je 1975) , ali i CEO Aluminija , znači Kabiri ga osnovao 5 godina prije svoga rođenja. Svakog čovjeka mora se ticati činjenica, mora ga vrijeđati činjenica, mora ga frustirati činjenica, da gosp Kabiri na svojoj web stranici koju je okupirao tj uzeo od Aluminija, navodi I da je Aluminij dio MT Abraham Grupe. Pa gosp Kabiri, ako tvrdiš da je Aluminij dio Abraham Grupe – molim da izmirite gubitak Aluminija od 51. mil KM koji je nastao zbog Vašeg nezakonitog najma imovine Aluminija.

Ponovno se pitamo, kako gosp Grizelj, kao vrhunski stručnjak u ekonomiji, bankarstvu, realnom sektoru, nije provjerio, procijenio sve rizike – gdje dolazi, gdje se zapošljava, sa kim sklapa ugovor o radu. Jer sama činjenica da je gosp Kabiri u nezakonitom najmu imovine Aluminija, trebala je biti alarm gosp Grizelju da se malo pozabavi rizicima – ali izgleda nije, te je iz intervjua vidljivo da je gosp Grizelj fasciniran kompanijom u koju je došao. (Naš narod bi rekao – Kabiri zna „omađijati“)

BROŠURA MT ABRAHAM GROUP IZRAEL KAO JOŠ JEDNA POTVRDA GORNJIH NAVODA

BROŠURA MT ABRAHAM GRUPE – SPORNI NAVODI

Str 12: Danas, kao dio M. T. Abraham grupe, Aluminij je ponovno globalni aluminijski lider.-govori o Aluminiju dd od 1975 – je dio grupe tzv. grupacije. Pa kako gosp Kabiri – imaš najam- Aluminij praktički državna firma – a pišeš Aluminij dio Grupacije MT

Str 20: M. T. Abraham grupa daje snažnu podršku energetskoj tranziciji prema obnovljivim izvorima i nisko ugljičnoj električnoj energiji. M. T. Abraham grupa investirat će u obnovljive izvore energije kako bi imala stabilnu i pristupačnu opskrbu električnom energijom koja će zadovoljiti potrebe tvornice, a pritom ostati vjerna Aluminijevoj predanosti promicanju održivosti i ekološke svijesti i odgovornosti u vezi sa Str. 24: Solarna fotonaponska elektrana bit će izgrađena na prostoru tvornice Aluminij u razdoblju 2022. – 2024. godine.

20.09.2022 – Predsjednik M.T. Abraham grupe Amir Gross Kabiri, je otkrio kako je njihov glavni projekt u ovom trenutku izgradnja fotonaponske solarne elektrane snage 60 MW, koja će zadovoljiti sve energetske potrebe tvornice, uključujući potrebe ljevaonice i TVORNICE ANODA, KOJA ĆE ZAPOČETI RAD 2023. GODINE. – U intervju-u gosp Grizelj pobija i demantira gosp Kabirija te najavljuje pokretanje tvornice Anoda tek 2024. Ne znamo – je li gosp Kabiri sada ljut na ovo demantiranje , ipak gosp Kabiri je najavio pokretanje tvornice anoda 2023. g, a gosp Grizelj ga pobija.

Link: https://ba.ekapija.com/news/3845795/aluminij-industries-nabavio-najvecu-flotu-kamiona-u-bih-gradi-svoju-solarnu-elektranu

Str.24: Aluminij industrija d.o.o., planirana je izgradnja kombi kogeneracijske plinske elektrane na području tvornice Aluminij. Kombi kogeneracijska plinska elektrana godišnje proizvede oko 2.059.307 MWh električne energije … većoj fleksibilnosti, stabilnosti i pouzdanosti elektroenergetskoga sustava Bosne i Hercegovine.- o kakvoj stabilnosti i pouzdanosti elektroenergetskog sistema gosp Kabiri priča kada BiH posjeduje preko 60% viška el. energije u odnosu na sadašnje potrebe potrošnje????

Str. 32: Južna interkonekcija Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska – prepoznata

kao projekt od najvećeg prioriteta za FBiH, HNŽ i Grad Mostar.-te je ovaj projekt prepoznat od strane FBiH kao prioritet, a kako navodi u brošuri. – Mi se pitamo kako i odakle je Najmoprimac imovine Aluminija upoznat s prioritetima u FBiH i šta se najmoprimac miješa u gospodarsku politiku Vlade F BiH, a koja se nije očitovala po pitanju ovog projekta, za kojeg znamo samo eto usmeno ono što gosp Kabiri piskara po svojim brošurama ????

BROŠURA SE MOŽE PREUZETI NA OVOM LINKU:

https://mtabraham.com/at-a-glance/

Znači da se zaključiti da je tek ulaskom u vlasništvo Aluminijuma dd ta tzv. MT ABRAHAM GROUP Izrael počela govoriti i pisati o aluminiju, obnovljivim

izvorima energije,… itd, a čini mi se da je broj uposlenika s početka priče 410 zaposlenih širom svijeta, u stvari broj preuzetih radnika Aluminijuma dd u dijelu više 95% .

Pa tko smatra, da sve ovo nije manipulacija, spinovanje, obmanjivanje, prevara neka slobodno demantira i dokazuje suprotno.

Jednostavno, Amir G Kabiri svoju samozvanu i takozvanu GRUPACIJU predstavlja kao “INDUSTRIJSKI GIGANT” te tu sliku, moć i veličinu nameće javno tek kada ulazi u najam dijela postrojenja i nekretnina vlasništva Aluminij dd Mostar, pa preuzima i samu povijest, nasljeđe te sva ostvarenja našeg mostarskog Aluminija od 1975 . g predstavljajući je kao povijest tzv. GRUPACIJE.

To se kod nas zove gosp Kabiri – manipulacija, laž, obmana, ili službeno PLAGIJATORSTVO.

Ako je gosp dr. Grizelj dopredsjednik MT Abraham Grupe – tko je onda bio Marko Laco?

Marko Laco menadžer za Balkan „MT Abraham group“. “Cijeli proces koji M. T. Abraham grupacija vodi oko Aluminija traje osam mjeseci”, otkrio je Marko Laco. /objavljeno na stranici Žurnal 4-3.2020.g/.

Znači u to vrijeme dotični Marko Laco se mogao samo pozivati na MT ABRAHAM GROUP Izrael , tj na privredni subjekt ne na nikakvu GRUPACIJU , a ako je već riječ o grupaciji Marko Laco je govorio u ime privrednog subjekta i 2 neprofitne organizacije i jedne publikacije- sve iz Izraela.

To što je bio u svojstvu “menadžer za Balkan” nije sporno jer je mogao dobiti specijalnu punomoć da može da ih zastupa, predstavlja i govori u njihovo ime.

https://zurnal.info/clanak/covicevi-ljudi-u-pozadini-abraham-grupe-kupca-aluminija/22819

DIO DRUGI – osobe/lica koja imaju vezu sa tzv Abraham Grupacijom u Mostaru :

Upravo iz tabele 1 je lakše za razumijevanje kako u stvari Amir Gross Kabiri stvara “GRUPACIJU” koja je “javnosti” predstavljena kao jedna velika uspješna SVJETSKA POSLOVNA “GRUPACIJA”.

ZAKLJUČAK O PAUKOVOJ MREŽI FIRMI I GRUPACIJA AMIR GROSS KABIRIJA:

Očigledno Amir, registrirajući poslovne subjekte i neprofitne organizacije pretežno sa istom upravom i članstvom u raznim tijelima /profesionalcima / , dajući skoro svima slična ili ista imena MT ABRAHAM GROUP i stavljajući ih sve u isti “koš” želi javnosti ih predstaviti kao svoje OGROMNO UHODANO I RAZVIJENO POSLOVNO CARSTVO u industriji METALA, obnovljivim izvorima energije, itd… Očigledno je da sve do dolaska u Mostar s aluminijem nije imao dodira i da mu je osnovna “specijalnost” umjetnost, posebno vezana za Rusiju i Jevreje.

Temeljem ovog opusa analize (izvor: web) o postojanju/nepostojanju MT Abraham Grupe te tko je ona, i ranije pisanog možemo zaključiti da AG Kabiri dolazi iz svijeta umjetnosti (galerije, muzeji, časopisi o umjetnosti), da ništa nije znao a niti radio u svijetu metala, a pogotovo aluminija, te su mu do dolaska u Mostar najbliži svjetovi i djelatnosti bili svjetovi i djelatnosti umjetnosti a dvije osobe bliske gosp Kabiriju se vežu za te “svjetove umjetnosti”:

-Nicolas Iljine –koji je prema dostupnim podacima sa interneta najmanje 2 puta bio u Mostaru,

-te Mikhail B Piotrovsky blizak prijatelj i suradnik Vladimira Putina. (Museum Hermitage St Petersbourg)

Dolaskom u Mostar AG Kabiri je koristio naziv MT Abraham Group Israel, te dvije kineske firme , isključivo kao paravan i radi umjetničkog efekta prikaza lažne veličine investitora- a epilog je : dana mu je imovina Aluminija, kroz najam na start up firmu te ukupno uneseni kapital u toj start firmi je 5000 KM.

Sada smatramo da je kako javnosti tako i gosp dr Grizelju koji je fasciniran svojim poslodavcem i njegovom firmom jasnije o čemu je ovdje riječ, te da li je sve 100% legitimno i legalno.

Pošto je sve oko gosp Amira Gross Kabirija kontraverzno, a pogotovo istina koju on prikazuje o sebi, a koju javnost percipira i prima zdravo za gotovo, kada analiziramo intervju sa gosp dr. Grizeljom, možemo potvrditi da je nama udruzi DIAL sam intervju iznenađujući i čudan. U stvari, ne možemo se oteti dojmu našeg čuđenja i frapiranosti o nepoznavanju elementarnih i baznih osnova/ postulata aluminijske industrije od strane gosp dr. Grizelja, koji ima ogromno iskustvo u ekonomiji, financijama, bankarstvu, … itd. te 9 mjeseci rada u aluminijskoj industriji.

Sam intervju je trajao nešto više od 55 min, međutim sama analiza trenutnog posla i rada gosp Grizelja u aluminjskoj industriji trajala je cca 7-8 minuta u intervju-u. Dalo se primijetiti i od strane voditelja da je i voditelj primijetio da mu Gost ne barata baš znanjima i materijom vezanom za aluminijsku industriju, pa ga nije ni opterećivao- te je voditelj iskusno i vješto – skretao sa glavne teme na sasvim druge periferne teme, a kako mu se Gost ne bi preznojavao..

Njafrapantnija činjenica jeste kada gosp Grizelj a koji je drugi čovjek (ne znamo koje firme), ali drugi čovjek u tom Kabirijevom carstvu, pokazao elementarno ne znanje – izjavivši da se aluminijska proizvodnja u Mostaru sastoji od tri sekvencije- citiramo: „To je ljevaonica, to su anode i ekstruzija“- završen citat.

Shvatili bi to kao lapsus kada je gosp dr. Grizelj nazvao Elektrolizu, Ekstruzijom. Odnosno gosp Grizelj je pokazao ne znanje elementarno na svoju analizu -koja su tri pogona tj tvornice u proizvodnji primarnog aluminija. Ispravan Odgovor je pogon: Elektrolize, Anoda i Ljevaonica. Međutim pojam Elektrolize nije nikako blizak niti shvatljiv gosp Grizelju, pa ne jedanput, već više puta gosp Grizelj, Elektrolizu pokrštava i daje joj novi naziv a to je Ekstruzija. Pa gosp Grizelj nagovještava da će pokrenuti „Ekstruziju“ (misleći na Elektrolizu), ako Bog dade, a to je kada naprave plinsku elektranu, pa kada se se steknu uvjeti da imaju zadovoljavajuću cijenu struje…..

E mi iz Udruge Dial – baš se radujemo tom projektu!!

Dalje u nastavku gosp. Grizelj, najavljuje veliki projekt, ono što Aluminij nije do sada imao – a to je ekstruzija odnosno finalni proizvod za auto industriju. „ponovno koristi pogrešan pojam ekstruzije na pogrešnom mjestu“.

Mnogi svjetski manadžeri u aluminijskim industrijama čudom bi se čudili da manager broj 2, tj drugi čovjek kompanije koja proizvodi aluminij, priča o proizvodnji primarnog aluminija putom ekstruzije ili priča o projektu proizvodnje auto dijelova za automobilsku industriju putom ekstruzije.

Predlažemo gosp Grizelju da malo više proučava pojmove:

-Elektroliza
-Tlačno lijevanje ili die casting

Ekstruzija je proces oblikovanja aluminija putem istezanja/izvlačenja kroz strojeve koji se zovu Prese, gdje se zagrijani komad aluminija npr trupac – gura kroz matricu (kalup) pod velikim pritiskom, te se ekstruzijom aluminiju daje bilo koji željeni oblik. Najplastičniji primjer ekstruzije je proizvodnja aluminijskih profila za građevinarstvo. (aluminijski otvori, aluminijska bravarija)

Drugi projekt koji gosp Grizelj najavljuje su solarne elektrane. Međutim i gosp Kabiri je to na velika vrata najavljivao te govorio da će biti puštene u pogon 2023.g. Međutim, mi ne vidimo da je do sada išta od toga urađeno.

Zatim gosp Grizelj govoreći o aluminijskoj industriji u globalu, spominjući da je aluminijska industrija ciklična, te se ti ciklusi ponavljaju svake dvije godine, te taj ciklus nikada nije bio sada ovako ekstreman po pitanju cijene LME i premije (misleći u negativnom smislu), pa pojašnjava da od Nove godine rade cca na 30%, zbog pada potražnje ….. itd. Mi se ne možemo čudom načuditi ovoj analizi koja je apsolutna nebuloza i nepoznavanje ove industrije.

Samo ćemo reći- da postoje sigurni i ustaljeni obrasci ciklusa u aluminijskoj industriji svake dvije godine kako gosp Grizelj tvrdi, onda je to isto kao da je rekao – ja znam svake dvije godine pogoditi sedmicu na lotu. Odnosno proizvodni ciklusi bi se pokretali u tvornici aluminija svake dvije godine, pa bi se onda proglašavalo mirovanje/hladni režim, pa ponovo tako u krug, a svake dvije godine sve tvornice aluminija bi radile i ne bi bilo ugašenih tvornica duže od dvije godine.

A tko smo mi da gosp Grizelja putom medija ili ovog portala podučavamo aluminijskoj industriji – neka sam uči.

Također gosp Grizelj se dotakao i nove investicije , a t je investicija u stroj tj liniju za proizvodnju žice. Međutim, ne tvrdimo, nego prenosimo info iz same kompanije, a to je da je gosp Grizelj nakon što je sa kupcem sklopio ugovor za proizvodnju žice dobio informaciju od inženjera iz pogona Ljevaonice da kompanija ne posjeduje proizvodnu liniju tj stroj za tu proizvodnju. Navodno kupac će ih tužiti jer neće moći ispoštovati ugovor- jer nemaju liniju za žicu.

Zatim gosp Grizelj govori da je kapacitet tvornice 250.000 tona, a što je proizvodnja u Ljevaonici od 685 tona dnevno, što je teško za povjerovati da je istina i moguće ostvariti.

Tako da je naš konačni zaključak da gosp Grizelj nije osvjetlao obraz niti sebi a niti gosp Kabiriju, jer nije pokazao elementarna znanja o ovoj industriji, a ipak broj 2 je čovjek u kompaniji koja je 2022 g završila sa milijardu KM prihoda. Nakon ovoga članka, iskreno se nadamo da će gosp Grizelj dobro proučiti svoj ugovor o radu.

Konačan zaključak nas Udruge Dial jeste:

-Elementarno nepoznavanje aluminijske industrije drugog čovjeka kompanije u Mostaru koja ne proizvodi aluminij, već prerađuje aluminij

-Paukova mreža Kabirijevih firmi koje postoje u tri zemlje : Izrael, Bosna i Hercegovina, Panama – sve preneseno sa weba- pa sami zaključite

-Ugovor o najmu Aluminij industries d.o.o- Aluminij d.d., je nezakonit, štetan za Aluminij d.d., mnoge i brojne nezakonitosti su se dogodile u periodu najma od strane Vlade F BiH, Nadzornog odbora Aluminija, direktora te Aluminij industriesa d.o.o.

-Aluminij industrija u 2021 i 2022 ostvarila 85 mil KM dobiti a Aluminij d.d. 51 mil KM gubitka – štetan ugovor/ Zakon o obligacionim odnosima – Aluminij industries d.o.o. mora namiriti štetu Aluminiju d.d. u visini gubitaka

Ugovor i svi Ugovori sa gosp Kabirijiem se moraju raskinuti jer su štetni, nezakoniti i u suprotnosti sa Zakonom o financijskoj konsolidaciji i Odluci Vlade kojom je već tri puta podvela Aluminij d.d. pod taj Zakon, te se Aluminij d.d. mora vratiti u ruke izvornih vlasnika, koji moraju pokrenuti restrukturiranje i proizvodnju sukladno Odluci Vlade i tom Zakonu.

Udruga malih dioničara Aluminija d.d. Mostar

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO