Ljubušak osuđen zbog kaznenog djela davanje lažnog iskaza

PRO Oglas

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijeg je u prvostupanjskom postupku dokazalo krivnju optuženika Ivana Radića iz Ljubuškog, zbog kaznenog djela davanje lažnog iskaza. Optužnicu u ovom predmetu zastupao je tužitelj Josip Aničić.

Presudom Općinskog suda u Ljubuškom Ivanu Radiću je izrečena uvjetna osuda i utvrđena kazna zatvora u trajanju od 4 (četiri) mjeseca s rokom kušnje od 1 (jedne) godine.

Ivan Radić je 2019. godine u prostorijama PU Ljubuški saslušan kao svjedok u istrazi protiv osumnjičenika Jozipa Petrovića, zbog kaznenog djela teška krađa. Nakon što su ga policijski službenici upozorili da je dužan govoriti istinu i da je lažno svjedočenje kazneno djelo Radić je u svojstvu svjedoka dao izjavu koja ne odgovara stvarnosti. Tom prilikom je tvrdio da Jozipa Petrovića zajedno s ukradenim stvarima nije vozio u Mostar, međutim tijekom glavne rasprave tužitelj je saslušavajući svjedoke i ulažući materijalne dokaze dokazao da je Radić dao lažan iskaz.

U skladu sa načelom pretpostavke nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo, dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja.

Viša stručna suradnica Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu
Petrunjela Matijević

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO