Mali trikovi da lak duže potraje

PRO Oglas

Prije svega važno je koristiti kvalitetan lak koji će se dulje zadržati na noktima, pogotovo ako ga nanosite u dva sloja. Bazni, prozirni lak, koji se nanosi prvi također bi trebao biti bolje kvalitete.

Vjerojatno vam je poznat onaj osjećaj kada nakon što nalakirate nokte i divite se njihovom besprijekornom izgledu isti se ubrzo počne ljuštiti. Ipak, prema riječima stručnjaka postoji nekoliko trikova koji mogu pomoći da lak duže traje. Ovo su njihovi savjeti:

1. Nokte nemojte namakati u vodi

Voda ne samo da može rezultirati širenjem ili skupljanjem laka, što može podići pigment, već može nokte učiniti krhkim i suhim, rekla je kozmetičarka Lauren Dunne. Iako namakanje može pomoći omekšati grublju kožu na nogama, to nije uvijek nužno za nježniju kožu na rukama.

2. Zagladite površinu noktiju

Nakon rezanja i oblikovanja noktiju nemojte zaboraviti i na zaglađivanje, kaže kozmetičarka Evelyn Lim. To će pomoći zadržati slojeve keratina koji su se možda razdijelili tijekom turpijanja.

3. Koristite njegujuće lakove

Ako su nokti slabi i lomljivi, lak će se lakše ostrugati. Međutim, kvalitetni lakovi s hranjivim i hidratantnim sastojcima imaju malo veću zadržavajuću snagu. Kozmetičarka Nadine Abramcyk kaže kako je najvažniji osnovni premaz pa ako ćete investirati u jedan kvalitetni lak neka to bude taj.

4. Koristite otporni završni sloj

Dobar otporan lak u dva sloja teže će se ljuštiti, ističe kozmetičarka Amy Lin.

5. Neka se lak dobro osuši

Laku obično treba oko sedam do 10 minuta da se osuši. U tom periodu pokušajte mirovati i ništa ne raditi s vašim rukama.

6. Izbjegavajte sušenje vrućim zrakom

Ako želite ubrzati vrijeme koje je potrebno da se lak osuši može vam pomoći ventilator ili fen za kosu. Ipak, pripazite da izaberete hladan zrak jer vrućina može prouzročiti mjehuriće i pucanje laka.

7. Ne grickajte nokte

Imate li ovu naviku možda će biti teško odviknuti se, ali ako želite da vaš lak što duže lijepo izgleda, potrudite se da to ne činite.

24sata

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO