Marijan Budimir novi trener NK Široki Brijeg

PRO Oglas

Četrdesetdvogodišnji stručnjak Marijan Budimir novi je trener NK Široki Brijeg, a na Pecaru stiže nakon ostvarenih sjajnih rezultata na klupi juniorske momčadi HNK Hajduk.

Budimir je i kao igrač bio dio Hajdukove škole nogometa, iz koje se još kao kadet otisnuo u talijanski Udinese, a zatim je tijekom karijere nastupao za klubove u Sloveniji, Litvi i Hrvatskoj. Od aktivnog igranja nogometa oprostio se 2014. godine kada je i formalno “okačio kopačke o klin”.

Odlučio se tada za trenerski posao koji je započeo u rodnom gradu, doduše u školi nogometa RNK Split, gdje je vrlo rezultatima privukao pozornost na svoj rad i na ljeto 2016. prešao na Poljud.

U Hajdukovoj školi nogometa postupno se razvijao i čekao svoju priliku, stručno se usavršavao, između ostaloga u španjolskom Villarrealu, da bi dočekao svoje vrijeme i potvrdu svoje kvalitete.

U ljeto 2020., nakon čak osam godina čekanja doveo je juniore Hajduka do naslova prvaka Hrvatske. No, tu nije stao s uspjesima, nego je isto učinio i sljedeće dvije sezone, a kruna svega je bila prošla sezona kada je s juniorima splitskih Bilih postao viceprvak Europe.

Ovaj trijumfalni put Hajdukovih juniora unazad tri godine zapravo je Budimirov put – koji sada nastavlja u seniorskom nogometu kao trener Širokog Brijega.

Službeno predstavljanje novog trenera širokobrijeških Plavo-bijelih i njegovog stručnog stožera održat će se u ponedjeljak, 19. lipnja u press salonu na Pecari s početkom u 12 sati.

NK Široki Brijeg

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO