Medvedev zaprijetio nuklearnim napadom na Washington, Berlin i London

PRO Oglas

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev ponovno je zaprijetio Zapadu sveopćim nuklearnim ratom ako se Rusija nakon rata u Ukrajini vrati na svoje granice iz 1991. godine.

U današnjoj objavi na Telegramu aktualni zamjenik predsjedavajućeg ruskog Vijeća sigurnosti ponovio je svoj dobro poznati stav da “nuklearne sile nikad ne gube rat sve dok brane svoju domovinu”.

Po mišljenju Medvedeva, povratak Ukrajine u stare granice bio bi u suprotnosti s ruskim ustavom jer su osvojena područja u istočnoj Ukrajini i Krim već pripojeni kao dijelovi Rusije.

Granice iz 1991. su međunarodno priznate granične linije Rusije i Ukrajine, prije nego što je Rusija anektirala Krim 2014. i prije sveobuhvatne ruske invazije na Ukrajinu u veljači 2022.

“Vjeruju li ti idioti stvarno da bi ruski narod prihvatio takav raspad svoje zemlje?” napisao je Medvedev.

Rekao je da bi Rusija organizirala cijeli svoj arsenal i osim Kijeva napala Washington, Berlin ili London.

Medvedev je dodao da su ta “prekrasna povijesna mjesta davno unesena kao mete (ruske) nuklearne trijade”. Pritom je mislio na konfiguraciju kopnenih interkontinentalnih projektila, projektila koji se lansiraju s podmornica i strateških bombardera s nuklearnim bombama.

Tijekom obavljanja dužnosti predsjednika od 2008. do 2012. Medvedeva se smatralo liberalnim i umjerenim političarom. Od početka ruskog rata protiv Ukrajine, prije gotovo dvije godine, prometnuo se u ekstremista i sada je jedan od najoštrijih kritičara Zapada.

Nema konkretnih naznaka da rusko vodstvo doista planira upotrijebiti nuklearno oružje.

Hina

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO