Ministrica Mikulić na mukama – Ukinuta oslobađajuća presuda za dijeljenje petica u Posušju!

PRO Oglas

Županijski sud u Širokom Brijegu uvažio je žalbu Županijskog tužiteljstva ŽZH, te ukinuo oslobađajuću presudu u predmetu protiv ravnatelja posuške Gimnazije Ante Jukića, te vratio predmet prvostupanjskom organu na ponovno suđenje, saznaje Hercegovina.info iz izvora u Sudu i Tužiteljstvu ŽZH. Isto potvrđuju i iz odvjetničkog ureda Dalipagić koji je 2017. podnio kaznenu prijavu protiv Jukića, zastupajući profesore.

Jukića se teretilo da je obavljajući funkciju ravnatelja u navedenoj gimnaziji prekoračio svoje službene ovlasti, tako što je omogućio izdavanje svjedodžba učenicima kojima su nastavnici prethodno zaključili više negativnih ocjena radi čega su trebali izgubiti godinu.

Optuženi je to učinio nakon što je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH donijelo rješenje kojim je obvezalo gimnaziju da se određenom broju učenika/ca omogući izdavanje svjedodžbi. Iako je znao da zaključnu ocjenu za svaki nastavni predmet na kraju nastavne godine utvrđuje nastavnik koji je izvodio nastavu, a da upis ocjene u razredne matične knjige i svjedodžbe upisuje razrednik, izvršio je prepravke ocjena u matičnim knjigama te izdao svjedodžbe za šest učenika i učenica potpisavši se i na mjesto ravnatelja i na mjesto razrednika, a nakon toga je ovjerio službenim pečatom gimnazije, navodi su optužnice.

“V.d. ravnatelja odlazi u Tajništvo škole, poništava negativne ocjene u imenicima i preko njih zaključuje svim učenicima pozitivnu ocjenu dovoljan (2) iz svih predmeta. U Matičnoj knjizi broj 10. v.d ravnatelj čini isti postupak – poništava negativne ocjene, preko njih upisuje pozitivne ocjene, prepravlja datum izdavanja. Školska administracija ispisala je nove svjedodžbe, v.d. ravnatelja poziva razrednice da potpišu nove svjedodžbe, što one odbijaju učiniti, te tajnica sastavlja izjavu u kojoj stoji da razrednice odbijaju potpisati svjedodžbe. Potom svjedodžbe potpisuje v.d. ravnatelja i to na mjesto ravnatelja i na mjesto razrednika”, navodili su profesori, koje je zastupao odvjetnički ured Dalipagić.

Hercegovina.info

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO