Miro Kovač: ‘Kad Ukrajina službeno postane članica NATO-a, počinje svjetski rat’

PRO Oglas

Bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač za RTL Danas komentirao je današnje pripajanje četiri ukrajinske regije Rusiji. “Zapad je vrlo aktivan i pomaže Ukrajini, vrlo ozbiljno i solidno. Ukrajinci su vrlo motivirani i bore se te su uzeli jedan dio teritorija natrag. Tako da je Vladimir Putin u vrlo teškoj situaciji i moje mišljenje je da će tu odluku Putin provesti i u ruskom parlamentu”, rekao je na početku emisije Kovač, pa dodao da će mu teško biti držati te teritorije jer su Amerikanci vrlo ozbiljno krenuli u obranu Ukrajine.

“Neminovno je da će Ukrajina biti primljena skoro u NATO jer je zemlja u sukobu. Oni su već de facto u NATO-u jer zemlje već pomažu Ukrajini. Kada bi službeno Ukrajina bila primljena to bio onda značilo početak svjetskog rata. Ovo je neformalno jedan rat između Rusije i Zapada. Rusiji će biti jako jako teško da izdrži jer su Ukrajina i Zapad ustrajni da Ukrajina bude suverena”, smatra Kovač.

Putin pokazao slabost

Kovač ističe da je Putinov poziv na pregovore zapravo stvar slabosti, jer Zelenski ne želi pregovore, već se želi boriti. “Putin želi napraviti razdor na Zapadu, ali neće uspjeti jer smo u ratnom modusu i nema prostora za to”, dodao je.

Današnje događaje za N1 televiziju komentirala je Vesna Pusić, koja je također obnašala dužnost ministrice vanjskih poslova. Ona se slaže s Kovačem u tvrdi da bi ulazak Ukrajine u NATO značio “da smo si u ratu s Rusijom”. Međutim, Pusić tvrdi da se brz odgovor NATO saveza ne može očekivati, “budući da do sada niti jedna zemlja u ratu nije primljena u savez”. “To bi značilo i da su sve NATO članice u ratu s Rusijom. To se neće dogoditi jer zato ne postoji slaganje u NATO-u”, rekla je Pusić.

Telegram.hr

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO