Na pomolu skandal neviđenih razmjera, procurili dokumenti koji teško optužuju pandemijske careve!

PRO Oglas

U Sjedinjenim Državama jučer se dogodilo nešto senzacionalno, iako mainstream mediji do ovog trenutka tome nisu dali ozbiljniju pažnju. Kongresni Committe on Oversight and Accountability objavio je priopćenje za medije s dramatično teškim optužbama na račun jednog od najbližih suradnika dr. Anthonyja Faucija, a u kojem upozoravaju na važnost vlastitog memoranduma pod naslovom “Allegations of Wrongdoing and Illegal Activity by Dr. David Morens, Senior Advisor to National Institute of Allergy and Infectious Diseases former-Director, Dr. Anthony Fauci” (Optužbe o zlouporabi i nezakonitim radnjama dr. Davida Morensa, višeg savjetnika Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, bivšeg ravnatelja, dr. Anthonyja Faucija).

To je drugi strahoviti udar na ionako nagriženu reputaciju američkog epidemiološkog cara Faucija u razmaku od samo nekoliko dana, koji je tijekom pandemije propagirao strogu epidemiološku politiku, ali i s gađenjem poricao svoje direktne ili indirektne veze s etički problematičnim istraživanjem opasnih virusa u kineskim laboratorijima. Prije samo nekoliko dana, naime, već je snažno odjeknulo suspendiranje financiranja američke neprofitne organizacije EcoHealth dr. Petera Diszeka, bliskog Faucijiu, koji je dobivao milijune dolara jer “nije uspio adekvatno nadzirati i izvješćivati ​​o rizičnim eksperimentima s virusima na Institutu za virologiju Wuhan, kršeći uvjete savezne potpore i zahtjeve za biosigurnošću”.

image

Sve skupa pretvara se u apsolutni skandal koji niti mainstream mediji neće moći dugo ignorirati, a čini se da dr. Fauciju ubuduće prijete ozbiljnije istrage od onih kongresnih. Zatvor, možda?

Porijeklo SARS-CoV-2 virusa prema trenutačno dostupnim znanstvenim informacijama prije se veže uz životinje odnosno tržnicu u Wuhanu nego kineske istraživačke laboratorije, ali se otvara pitanje hoće li nove informacije promijeniti i znanstvene narative. Treba podsjetiti da su tijekom najgorih dana pandemije javno progonjeni svi eksperti koji su se usudili primijetiti da je globalna pandemija ipak krenula iz laboratorija. Orkestrirane su i peticije znanstvenika s jedinim ciljem diskreditiranja onih koji izlaze s alternativnim tezama, dok su pobornici “isključive istine” proglašavani jedinim ozbiljnim autoritetima. Kasnije smo iz ozbiljnijih znanstvenih krugova doznali da istina ipak nije crno-bijela. Ako ništa drugo, upravo objavljeni dokumenti otkrivaju da je ono što zapravo nazivamo “istinom” možda puno kompleksnije nego što smo vjerovali.

Dokumenti koje je objavio kongresni Committe on Oversight and Accountability, ključni i najvažniji istražni komitet Zastupničkog doma, a njihovi zaključci su doista spektakularni te dovode dr. Faucija u jako neugodnu situaciju.

Donosimo ključne naglaske odnosno dokaze iz memoranduma koji je na svojim službenim stranicama objavio Committe on Oversight and Accountability, a koji otkrivaju kako su najznačajniji ljudi američke epidemiološke politike tijekom pandemije prikrivali, muljali i lagali. Što nije dobro.

image

“Dokazi putem e-pošte sugeriraju da je dr. Fauci koristio svoju osobnu e-poštu za obavljanje službenih poslova. Ovo postavlja ozbiljna pitanja o tome je li dr. Fauci sudjelovao u zavjeri među najvišim razinama NIH-a za skrivanje službenih zapisa povezanih s podrijetlom COVID-19.”

“Dr. Fauci je potencijalno bio svjestan i možda je sudjelovao u potkopavanju operacija američke vlade pomažući dr. Morensu u naporima da proslijedi interne informacije NIH-a predsjedniku EcoHealth Alliancea dr. Peteru Daszaku. U osobnim e-porukama dr. Morensa spominjao je razgovor s dr. Faucijem o suspendiranoj potpori EcoHealtha i detaljno opisao kako je dr. Fauci namjeravao zaštititi dr. Daszaka.”

image
image

“Ured NIH FOIA navodno je uputio dr. Morensa kako da izbriše savezne evidencije. Tada je dr. Morens priznao da je izbrisao svoju korespondenciju s EcoHealth Allianceom u pokušaju da se zaštiti od javnosti. Dr. Morens objašnjava kako je u stanju “učiniti da e-poruke nestanu” i “naučio je trikove” kako bi izbjegao predaju dokumenata od šefa NIH-ovog ureda za FOIA.”

image
image

“Dr. Morens rutinski je upućivao druge, uključujući predsjednika EcoHealth Alliancea dr. Petera Daszaka, da se dopisuju putem njegove osobne e-pošte umjesto svoje e-pošte NIH-a u nastojanju da izbjegnu FOIA. Ovo novo otkriće izravno proturječi svjedočenju dr. Morensa iz njegovog transkribiranog intervjua.”

image
image

Dr. Morens je podijelio povjerljive interne informacije koje su imale potencijal potkopati operacije vlade Sjedinjenih Država sa svojim “najboljim prijateljem” predsjednikom EcoHealth Alliancea i dobitnikom NIH-a, dr. Peterom Daszakom. Ovaj postupak ne samo da je vrlo zabrinjavajući, već je i nezakonit”.

image
image

“Dr. Morens sudjelovao je u neprimjerenom ponašanju bez poštovanja koje ne dolikuje predstavniku Vlade Sjedinjenih Država. Ovaj zabrinjavajući obrazac sugerira da dr. Morens nije kvalificiran za obnašanje položaja od javnog povjerenja.”

image
image
image

Jutarnji.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk