VIDEO: Dodik na aparatima nakon usvajanja Rezolucije kojom se osuđuje genocid u Srebrenici

PRO Oglas

“Danas je važan dan za Srbe zato što su ovi iz bliskoistočnog Sarajeva pokušali da nam uvale priču kako smo genocidan narod. Danas smo vidjeli upravo na glasanju Generalne skupštine UN da nisu imali ni natpolovičnu većinu zemalja članica UN”, izjavio je predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik nakon što je u Generalnoj skupštini UN usvojen nacrt Rezolucije kojom se osuđuje genocid u Srebrenici.

“Oni koji su bili protiv i suzdržanih zajedno je bilo preko 100, preko 110”, slagao je javno Dodik pred kamerama (19 protiv i 68 suzdržanih, ukupno 87 op.a.)

On je kazao da je njihov naum da Srbima prikače da su genocidan narod – propao.

“Kao što je lažna priča o genocidu u Srebrenici, sada će napraviti da je i ovo glasanje ispravno jer navodno ima 84 glasa”, izjavio je vidno rastreseni Dodik.

“Hoću da kažem da sve žrtve poštujem i bošnjačke i srpske, ali ste mogli danas da vidite, kada se razgovaralo, kada Milorad Dodik kaže – ‘muslimani u Bosni’, ‘bosanski muslimani’, oni se ljute. A ja ih sada pitam – a što se ne ljutite na ove koji su vas u Generalnoj skupštini nazivali – stradali su muslimani. Što sada ne reagirate? Što ne kažu da su stradali Bošnjaci? Zašto uvijek nešto kamuflirate? Dajte budite jednom konzistentni u nečemu”, izjavio je salvu gluposti Dodik u očitoj nemoći i frustraciji što je Rezolucija usvojena.

„Vlada je pokrenula, nakon ovoga, pitanje mirnog razdruživanja. Nakon ovakvoj pokušaja moralne i povijesne diskvalifikacije Srba, nemamo razloga da ostanemo zajedno sa njihovom zajednicom i to baš ovdje na liniji razgraničenja, na granici entiteta“, poručio je Dodik.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk