NAJAVA: Tribina humanitarnog karaktera povodom Dana žena u Širokom Brijegu

PRO Oglas

Udruga DIVA- žena sa stavom i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova GV Široki Brijeg organiziraju tribinu povodom Dana žena. Tribina je humanitarnog karaktera a održat će se subotu, 13. ožujka 2021. godine, s početkom u 17 sati u Kinu Borak Široki Brijeg.

Na tribini će sudjelovati dr.sc. Ivona Marić, profesorica s Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru, koja će govoriti o položaju i pravima naših žena kroz povijest i danas.

Anita Martinac, književnica iz Mostara, diplomirana pravnica i sudionica Domovinskoga rata dotaknut će se različitih tema budući da iza sebe ima bogato životno i radno iskustvo. Također, osvrnut će se na svoj roman „Od Franje do Franje“ u kojem je glavna junakinja žena, Anica Škrobo.

Radica Lasić, predsjednica udruge žena liječenih od karcinoma dojke „Narcis“, govorit će o zdravlju žena i važnosti prevencije kod malignih oboljenja. Udruga Narcis je prepoznatljiva po svom radu, akcijama, predavanjima, osiguranju besplatnih mamografskih pregleda i još mnogo toga. Stoga će upravo udruzi Narcis ići i sva sredstva prikupljena od tombole koja će se moći kupiti na ulazu u kinu dvoranu. Minimalna cijena tombole je 5 KM, a svi koji žele mogu ostaviti i veći dobrovoljni prilog kako sve ide u humanitarne svrhe.

Zahvaljujući svima koji su osigurali poklone za tombolu i na taj način podržali ovaj događaj, svi će posjetitelji osvojiti neku od nagrada.

Također, tijekom večeri će nastupiti violončelistica Jelena Miličević uz pratnju Marijane Pavlović na klaviru.

Nakon formalnog dijela slijedi neformalno druženje u Narodnoj knjižnici uz zakusku gdje će posjetitelji imati priliku pogledati „izložbu“ odnosno postavu plakata i članaka o najznačajnijim ženama kroz povijest, istraživanja o ženskim pravima i ravnopravnosti spolova u BiH te zanimljive članke iz prošlosti koji pokazuju koliki je jaz između prošlih i sadašnjih shvaćanja uloge žene u društvu.

Zbog epidemiološke situacije i ograničenog broja mjesta potrebno se prijaviti za sudjelovanje na sljedećem linku: https://bit.ly/30l4ebi

Zahvaljujemo sponzorima tombole: Lola.tees, OHAYO wood, CM, Lovely bags, Sabos jewerly, Boutique City mode, Butik Simplicity, Petit Fil, MK hair, Ivana Kvesić Makeup, Sany art, Sweet wood, Chololates with love, Lemi Creative, Čuvar uspomena, ABB photos, Salon ljepote Karios, Frizerski salon Puškanović, Lidija zlatovez, Beauty & frizerski salon Diva, Restoran Lovros, Caffeteria Benedict, Podravka, PS design by Ana, Perfect Planer.

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO