NEKOM U ŽIVOTU DOSADNO! – Pokušaj provale u Gimnaziju fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu!

PRO Oglas

U Gimnaziji fra Dominika Mandića Široki Brijeg, jutros je oko 6.50 sati spremačicu je zatekao prizor razbijenih vrata Gimnazije, sporednog ulaza u školu s istočne strane zgrade na koji ulaze djelatnici i učenici s invaliditetom.

Ovo je jedan od brojnih događaj u Gimnaziji fra Dominik Mandić u Širokom Brijegu koji označava ozbiljnu sigurnosnu situaciju.

Neposredno nakon otkrivanja oštećenja, v.d ravnateljica škole reagirala je na situaciju. Kontaktirani su djelatnici PU Široki Brijeg radi obavljanja uviđaja na mjestu događaja. Ovo je inače standardna procedura u slučajevima vandalizma i štete na imovini. Uviđaj je vjerojatno obavljen kako bi se prikupili dokazi i informacije koje bi mogle pomoći u identifikaciji počinitelja, a poznavajući sam rad policijskih djelatnika i njihovu ozbiljnost obavljanju svoga posla, teško će se počinitelji pronaći kao i do sada u mnogim slučajevima, ali uvijek nada postoji!

Također, v.d. ravnateljica škole odmah je poduzela korake kako bi obavijestila relevantne institucije o incidentu. Poslala je dopis Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa te gradonačelniku Širokog Brijega, obavještavajući ih o situaciji i izražavajući zabrinutost u vezi s ovim incidentom.

Osim toga, kako doznajemo od djelatnika škole koji su se s ovakvim slučajevima i prije susretali, zahtijevala je hitno nabavljanje i postavljanje video nadzora oko same Gimnazije. Očito je da škola već duže vrijeme ima problema s vandalizmom i oštećenjima na svojoj imovini, što zahtijeva dodatne sigurnosne mjere radi zaštite učenika, osoblja i imovine škole.

Ovaj događaj ukazuje na potrebu za poboljšanjem sigurnosti u Gimnaziji fra Dominik Mandića, općenito i samih učenika i profesora, te poduzimanje adekvatnih mjera kako bi se spriječili budući incidenti.

Dodajmo samo kako ovo nije jedina školska ustanova na području Širokog Brijega koja je suočena s vandalizmom, isti problem imaju i mnoge škole. Nadamo se kako će se neki znati konkretno primiti svoga posla za koji su plaćeni da paze na sigurnost svojih sugrađana i naše imovine!

Mili Marušić / OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO