“NETKO SE USREĆIO” – Pokradeno Javno komunalno poduzeće „Čistoća” Široki Brijeg

PRO Oglas

Kada nisi svoje novce ulagao, onda ti je svejedno!

Krajem mjeseca srpnja 2022. godine, Grad Široki Brijeg se pohvalio završetkom prve faza izgradnje reciklažnog centra s pretovarnom stanicom, a isti je sufinancirao Grad Široki Brijeg zajedno sa Fondom za zaštitu okoliša FBiH, tako sa s pravom kažemo kako uloženi i prikazani novac koji su uložili, nisu dali iz svog, nego iz džepa građana i poreznih obveznika.

FOTO: Grad Široki Brijeg

Vrijednost projekta je 151.105,50 KM gdje je Grad Široki Brijeg sudjelovao sa 49,54 % ili 74.855,04 KM, Fond za zaštitu okoliša FBiH sa 50,46 % ili 76.250,46 KM.

FOTO: Grad Široki Brijeg

Iako su tada između ostalog naveli kako su odradili izvođenje pripremnih, zemljanih, armirano-betonskih, bravarskih, hortikulturnih radova i postavljanjem vanjske rasvjete na parteru reciklažnog centra završena je prva faza izgradnje reciklažnog centra s pretovarnom stanicom. Završetkom ovih radova lokalitet reciklažnog centra je djelomično uređen i opremljen što će omogućiti sigurno skladištenje kontejnera za razdvajanje otpada, dok smo mi smo svjedočili kako je većina toga bila samo mala laž.

Netko je ovdje dobro “lovu okrenuo” i nakon pola godine od njihova “mazanja očiju javnosti”, ne vidimo da je išta “niklo” osim par centi čempresa koji okružuju to “reciklažno” dvorište, u kojemu nema kontenjera, nema nekog manjeg objekta, nema vozila od “Čistoće”… samo jedna lokva vode koja je u međuvremenu od kiše nastala.

FOTO: Mili Marušić

Što se tiče rasvjete, na postavljenim stupovima ni “R” od te rasvjete, samo hrđa se nakuplja, a najveće je rasvjeta ako je nebo vedro tijekom noći kako bi mjesečina donekle osvijetlila to područje.

FOTO: Mili Marušić

A što je još najzanimljivije, u međuvremenu netko je pokrao žičanu ogradu s jedne komplete strane tog reciklažnog dvorišta i sigurno zaradio ili uštedio mjesečnu plaću svih djelatnika JKP „Čistoća” Široki Brijeg, uključujući i direktorovu!

FOTO: Mili Marušić

I tako se jednostavno uloženih 150.000 KM “otopi” i čeka se novu sufinanciranje koje će platiti već plaćeno, naravno, Vašim novcem!

Ali se nadamo kako će dečki iz “krima” PU Široki Brijeg počinitelja pronaći i kako to za njih neće biti problem. Jer kada mogu pronalaziti napemet u kućama po par grama trava, ovo bi trebao biti malo lakši posao pronaći tko je “popalio” nekoliko desetaka metara ove velike ograde!

Mili Marušić / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO