Nikšić podržao O’Brienovo upozorenje Draganu Čoviću

PRO Oglas

Predsjednik SDP-a i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić komentirao je posjetu pomoćnika američkog državnog tajnika za europske i euroazijske poslove Jamesa O’Briena u BiH.

Predsjednik SDP kazao je da diplomatska ofanziva dokazanih prijatelja naše zemlje predstavlja jasan dokaz posvećenosti međunarodne zajednice Bosni i Hercegovini.

“Naročito je pozitivno što to rezultira sa sve manje kurtoaznih i diplomatskih izjava, a sve više otvorenih kritika upućenih etno-nacionalnim strankama i njihovim liderima i to prvenstveno zbog zloupotrebe položaja zarad osobnog bogaćenja. Svakako da je najvažnija poruka ta da će odgovoriti na antidejtonsko i neustavno djelovanje, te da neće dozvoliti nikome da dijeli državu”, rekao je Nikšić.

Istakao je da je posjeta O’Briena samo je još jedna potvrda spremnosti administracije SAD da bude uz građane naše zemlje.

“Izjavu O’Briena doživljavam kao podršku politici koju mi od početka mandata zagovaramo. Naša politika razgovora i dogovora nema alternativu jer je to jedini put kojim se građanima može osigurati bolji ekonomski, socijalni i sigurnosni položaj”, rekao je Nikšić.

Dodao je da čvrsto stoje na tom putu i preuzimaju odgovornost za sve ono što rade jer je SDP-ov jedini cilj “dobrobit svih građana”.

“Da se taktika javnog prepucavanja, upućivanja ‘oštrih’ reakcija i opstrukcija pokazala efikasnom, mi bismo već odavno bili članica Europske unije i NATO saveza. Međutim, očito je, da se politika naših prethodnika pokazala uspješnom samo za širenje mržnje, nepovjerenja i nesigurnosti. Naravno dobro to dođe i za skupljanje lajkova, ali nama to nije cilj”, kazao je Nikšić.

Tvrdi da ne želi gubiti vrijeme na prigovaranje, svađu, prepucavanja i isprazni populizam.

“Intenzivno radimo na finaliziranju fiskalne reforme, završavamo formiranje specijalnih odjela za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, osigurali smo pomoć poljoprivrednicima, stvaramo bolje uvjete poslovanja što će dovesti do otvaranja novih radnih mjesta, osigurali smo bolju brigu za socijalne kategorije i teško oboljele, podršku djeci i mladima, kao i našim uspješnim sportašima”, kazao je Nikšić.

Tvrdi da nastavljaju koračati prema euroatlantskoj budućnosti BiH i za to su spremni postizati kompromise.

“To ni na koji način ne znači da ćemo pristati na bilo čije ucjene i prijedloge kojima bi se oštetili građani ili narodi”, kazao je predsjednik SDP-a.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO