Nova funkcija uskoro stiže na Instagram – Nekima već dostupna

PRO Oglas

Meta svakodnevno nadograđuje svoje aplikacije novim funkcijama i značajkama. Jedna takva uskoro će stići na Instagram.

Instagram razvija novu funkciju koja se naziva „Najnovija dijeljenja“, kako bi pojednostavio proces pronalaženja i ponovnog dijeljenja Reelsa, koji su prethodno poslani prijateljima u direktnim porukama (DM).

Ova je informacija prvobitno procurila na Twitteru, da bi nakon toga isto potvrdio portparol kompanije Meta za TechCrunch.

Fotografija podijeljena na Twitter nalogu Dijital Aglar, prikazuje da se funkcija Latest shares pojavljuje na vrhu DM-a. Prema izvještaju TechCrunch-a, koji citira Meta-u, kratki video koji je dijeljen više puta pojavit će se samo jednom, sa avatarom posljednjeg primaoca.

Ono što ostaje nejasno za sada jeste hoće li funkcija „Najnovija dijeljenja“ uključivati i objave koje nisu Reels. Nema još riječi o tome kada će ova funkcija biti objavljena većem broju korisnika Instagrama, jer je trenutno dostupna samo manjem broju testera.

Instagram se u posljednje vrijeme sve više fokusira na kratke video zapise (Reels), u nastojanju da konkuriše TikTok-u.

Nedavno je otkriveno da će kompanija objaviti i funkciju “Tihi način rada”, koja ima za cilj pomoći korisnicima da se odmore od aplikacije. Ova funkcija će, kada je aktivirate, utišavati dolazna obavještenja i obavještavati vaše pratitelje da trenutno niste aktivni u aplikaciji. Ovaj potez dolazi nakon što se Instagram našao na udaru zakonodavaca koji su zabrinuti zbog potencijalne štete društvenih medija na živote ljudi, a posebno mladih osoba. Funkcija tihog načina rada nije samo tu radi toga da korisnike natjera da naprave pauzu od aplikacije, već da se i fokusiraju na stvarni svijet i ljude oko njih.

Bajtbox.com

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk