Oglasio se MUP KS oko nereda s migrantima: Istukli su policajce, prevrtali im auta, porazbijali invertar i opremu!

PRO Oglas

MUP KS oglasio se informacijom o događajima u migrantskom centru Blažuj i epilogu sukoba policije i migranata.

“Dana 20.01.2021. godine u 20,00 sati, od strane službenika privremenog migrantski centra “Blažuj”, obaviještena je dežurna služba Pete policijske uprave da je u krugu istog, ulica Kamenolom, područje općine Ilidža, došlo do okupljanja više lica koja borave u navedenom centru i međusobne tučnjave. Na lice mjesta je upućeno više policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane korisnika imigracijskog centra. Tom prilikom su lakše ozlijeđena dva policijska službenika i jedan službenik centra.

Također, oštećeno je više motornih vozila vlasništvo Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i IOM-a, kao i prostorije prihvatnog centra, kompjuterska i uredska oprema u spomenutom centru. O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se dalji rad na utvrđivanju svih okolnosti, u cilju rasvjetljavanja i dokumentiranja krivičnih djela iz člana 362., člana 173., člana 358. stav 2., člana 359. stav 2., člana 286. i člana 293. KZ F BiH (nasilničko ponašanje, laka tjelesna ozljeda, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, krađa i oštećenje tuđe stvari)”, priopćeno je iz MUP KS.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO