Oko 4.700 doktora u FBiH najavljuje generalni štrajk

PRO Oglas

U Federaciji BiH doktori medicine i stomatologije, njih oko 4.700, stupiti će u generalni štrajk ukoliko do kraja godine federalna Vlada i Ministarstvo zdravstva ne naprave konkretne korake u rješavanju problema u ovoj oblasti.

Predsjednica Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH Marina Berberović rekla je kako će, ukoliko do 31. prosinca ne bude odgovora, podići tužbu za diskriminaciju protiv federalne Vlade i resornog ministarstva, što će biti prvi put da sindikat tuži Vladu.

Ona je naglasila da u FBiH, u svih 10 županija, postoje različiti kolektivni ugovori, što je dovelo do toga da se plaće i ostala prava liječnika razlikuju i do čak 50 posto.

Prema njenim riječima, upravo to je razlog što doktori napuštaju male sredine.

Ona je napomenula da generalni štrajk zahtijeva proceduru koja traje oko 15 dana, a tužba za diskriminaciju ne zahtijeva ništa, pa će je odmah pokrenuti.

Ako Vlada ne riješi problem, iz Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH, sjednicu Upravnog odbora najavljuju odmah početkom siječnja iduće godine na kojoj će odlučiti da li će se ići sa još jednim štrajkom upozorenja ili će odmah biti zakazan generalni štrajk.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO