Oliver Knezović još jednom oslobođen optužbi za ubojstvo Vedrana Puljića u Širokom Brijegu

PRO Oglas

Županijski sud u Splitu donio je danas nepravomoćnu presudu kojom je Oliver Knezović oslobođen optužbi za krivično djelo “Pokušaj ubojstva” koje se odnose na tragični događaj od listopada 2009. godine kada je nastradao Vedran Puljić.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Županijskog suda u Splitu, sudac Zoran Ivanišević je u ponovljenom suđenju koje je održano jutros donio presudu kojom je Knezović ponovo oslobođen optužbi za pokušaj ubojstva. Riječ je o nepravomoćnoj presudi.

Sudac Ivanišević ponovno je donio oslobađaju presudu za pokušaj ubojstva nakon što je Visoki kazneni sud Republike Hrvatske krajem rujna ove godine vratio ovaj slučaj prvostupanjskom sudu.

Naime, riječ je o predmetu koji se odnosi na navijačke sukobe u Širokom Brijegu 4. listopada 2009. godine. Nakon tučnjave koja se dogodila kod stadiona u Širokom Brijegu, u pucnjavi je ubijen 24-godišnji Vedran Puljić, a ozlijeđeno je više osoba.

Knezović je, na osnovu ranijih priopćenja i tvrdnji, tijekom nereda uzeo službeni pištolj jednog od policajaca koji su osiguravali utakmicu i ispalio više hitaca. Nakon toga se prijavio u širokobriješku policiju, da bi kasnije pobjegao i u pratnji odvjetnika otišao u policijsku postaju u Zagrebu.

Knezoviću se u početku sudilo za ubojstvo Vedrana Puljića i još šest pokušaja ubojstava, ali u rujnu 2017. godine Županijsko državno odvjetništvo u Hrvatskoj je nakon domaćeg vještačenja, izmijenilo optužnicu i izmijenjenom optužnicom ga teretilo za dva djela – pokušaj ubojstva, ne navodeći koga i dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom.

U obrazloženju prvostupanjske presude, sudac Zoran Ivanišević je kazao da je više policajaca tijekom postupka svjedočilo da je Knezović pucao u smjeru ljudi, a ne u zrak kako se branio.

Klix.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO