Omiljena hrana Hrvata nevjerojatno je zdrava

PRO Oglas

I dok neki upozoravaju na visoki sadržaj masti, drugi je preporučuju. Prema američkim stručnjacima, slanina se smatra zdravom hranom. Bogata je proteinima i vitaminima, a ima niski udio ugljikohidrata. Evo nekoliko razloga zbog kojih biste je mogli konzumirati češće, bez grižnje savjesti.

Za razliku od uvriježenog mišljenja, masti, a ne ugljikohidrati, često su odgovorne za debljanje. Istraživanja potvrđuju da smanjenje unosa ugljikohidrata može pomoći u regulaciji tjelesne mase. Masti su učinkovitiji izvor energije, a čak su i naši preci koristili masti kao glavni izvor energije.

Slanina se često smatra “lijekom” za mamurluk. Znanstvenici su povezali konzumaciju slanine sa smanjenjem simptoma mamurluka, jer sadrži aminokiseline koje djeluju kao zamjena za neurotransmitere. Ove tvari pomažu ublažavanju posljedica konzumiranja alkohola.

Bogata zasićenim mastima, slanina može produžiti osjećaj sitosti u usporedbi s brzim ugljikohidratima. Konzumacija malog obroka slanine može vam pomoći da dulje izdržite između obroka.

Slanina sadrži esencijalne vitamine B, važne za održavanje imunološkog sustava. Visoki postotci preporučenog dnevnog unosa tiamina, niacina, vitamina B12 i cinka čine slaninu korisnim izvorom ovih hranjivih tvari.

Klik.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO