Opći štrajk u školama ŽZH se nastavlja, a ministrica jedno razmišlja kako je njena plaća redovna!

PRO Oglas

Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružica Mikulić cijelo vrijeme je odugovlačila cjelokupnu situaciju oko nepotpisivanje kolektivnoga ugovora i nepostizanje dogovora o postotku povećanja plaće.

Dopisi za sastanke od predstavnika sindikata osnovnih i srednjih škola prema Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa stizali su redovno godinama, a tako je redovno ministrica sve to ignorirala dok se nismo pronašli u situaciju u kojoj se sada nalazimo.

Iako su neki sastanci u međuvremenu održani, u jednom trenutku sve se i dogovorilo kako bi se na kraju samo formalno potvrdio već usuglašeni dokument s Vladom ŽZH, ti isti dokumenti nerijetko bi kasnije bili mijenjani na štetu prosvjetnih djelatnika i nisu bili oni koji su već bili usuglašeni kako bi se prekinuli štrajkovi i krenulo s normalnim i redovnim školskim obrazovanjem na području ŽZH.

Četvrtak, 19. siječnja 2021. godine davao je nekakve pozitivne signale nakon dvotjednog Općeg štrajka u osnovnim i srednjim školama, ali opet “mućak” i opet nova petljanja koja dovode do nastavka štrajka!

Ministrica Mikulić, vjerojatno ste i primijetili kako do dana današnjeg se nije očitovala u javnosti i pokušala, ne samo roditeljima, nego i svojim sugrađanima pojasniti što se i zbog čega ovo događa u njenom resoru što pokazuje očiti primjer kako ju uopće nije briga što će i tko misliti!

To što je po našim informacijama “rat” među njihovim redovima, mislimo na ministre HDZ-ovce koji rukovode Županijom Zapadnohercegovačkom, nikoga to nije briga, a pogotovu roditelje, a sigurno i same prosvjetne djelatnike.

Ako ministrica nije u stanju rješavati probleme dok se hvale s proračunom ŽZH od 121 mil. KM i svojim povećanjima plaća, sigurno nije dosljedna obavljanja ovako važnu funkciju i bilo bi u najmanju ruku korektno da odstupi sa dužnosti uz javnu ispriku svojim sugrađanima koji su joj omogućili brojne beneficije i visoka novčana primanja u kojima je godinama uživala.

Mili Marušić / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO