OPREZ NAŠI – Austriji kreće sa oduzimanjem vozila u slučaju ozbiljnijeg prekoračenja brzine

PRO Oglas

Kazne za prometne prekršaje često su znatno veće izvan Njemačke. Prema pisanju njemakog autokluba ADAC, ako vozite 20 km/h prebrzo, plaćate od 585 eura u Norveškoj, 215 eura u Švedskoj, 200 eura u Finskoj, 195 eura u Nizozemskoj, 180 eura u Švicarskoj i 175 eura u Italiji. U Njemačkoj možete jeftino proći sa 60 eura, piše Fenix Magazin.

Austrija ne samo da nameće visoke novčane kazne za ekstremnu brzinu, već je moguće i oduzimanje automobila od ožujka 2024.

Svatko tko previše prekorači brzinu suočit će se s oduzimanjem vozila u Austriji od ožujka 2024. Tada se primjenjuju sljedeći kriteriji: U urbanim područjima: Ako se dopuštena brzina prekorači za više od 60 km/h, automobil se može odmah oduzeti.

Izvan mjesta: Ako se prekorači brzina za više od 70 km/h, vozilo se može oduzeti na licu mjesta.

Trajno: Nećete dobiti auto natrag u svim slučajevima. Ako vozite preko 80 km/h u urbanim sredinama ili preko 90 km/h izvan grada, vozilo vam može biti trajno oduzeto. Potom će se naći na aukciji u Austriji.

Teoretski, vozila registrirana u Njemačkoj također bi mogla biti oduzeta u Austriji, prema prvoj procjeni ADAC-a. Autoklub se u tom kontekstu poziva na slično pravilo iz Italije, gdje ,ako imate 1,5 promila alkohola u krvi, automobil se u najgorem slučaju može oduzeti i prodati na prisilnu prodaju.

Inače, Austrija nije prva zemlja koja dosljedno djeluje protiv prebrzača. Prebrza vožnja postoji i u Švicarskoj. Najpoznatiji je slučaj Nijemca iz 2014. godine ,koji je uhvaćen kako vozi više od 200 km/h na autocesti gdje je ograničenje brzine 120 km/h. Osuđen je na zatvorsku kaznu u Švicarskoj koju je 2018. godine morao služiti u Njemačkoj. Muškarčev oduzeti automobil prodan je na dražbi.

U Njemačkoj se također mogu oduzeti automobili prebrzim vozačima, ali samo u ilegalnih uličnim utrkama.

Fenix-magazin.de

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO