Ovo su sastojci koje nikada ne biste trebali stavljati u kavu

PRO Oglas

Tijekom hladnijih mjeseci, mnogi se raduju početku dana toplom šalicom kave.

Istraživanja sugeriraju da konzumacija kave može podržati proces mršavljenja, no važno je obratiti pažnju na sastojke koje dodajete u svoju šalicu jer neki od njih mogu imati suprotan učinak.

Tijekom hladnijih mjeseci, mnogi se raduju početku dana toplom šalicom kave. No, važno je znati da nisu svi dodaci kavi jednaki kada su u pitanju zdravstveni efekti. Neki popularni sastojci mogu negativno utjecati na vaše napore u mršavljenju, dok postoje i zdravije alternative.

Šlag, punomasno mlijeko i šećer često su omiljeni dodaci kavi, ali prema nutricionistima, ovi sastojci mogu predstavljati ozbiljnu prijetnju vašem zdravlju, pogotovo ako ciljate na mršavljenje. Kalorično punomasno mlijeko, šlag i šećer, uključujući i slatke sastojke poput sirupa, preporučuje se konzumirati u umjerenim količinama kako bi se smanjio unos kalorija i masti.

Puno kalorija, masti i šećera u punomasnom mlijeku čine ga manje poželjnim sastojkom za one koji žele održati vitku liniju. Međutim, izbjegavanje štetnih dodataka ne znači da se morate potpuno odreći uživanja u kavi. Pijenje kave ima niz zdravstvenih prednosti, uključujući potencijalnu podršku gubitku kilograma.

Ako želite zadržati okus kave, ali smanjiti unos kalorija, nutricionisti preporučuju korištenje niskokaloričnog biljnog mlijeka umjesto punomasnog mlijeka i šlaga. Također, dodavanje zdravih začina poput cimeta i kurkume može dodati okus kavi, a istovremeno pružiti koristi za vaše opće zdravlje.

U konačnici, pažljivim odabirom sastojaka možete nastaviti uživati u omiljenom napitku bez nepotrebnog doprinosa kalorijama i mastima, potičući tako svoje napore u postizanju i održavanju zdrave tjelesne mase.

Klik.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk