Pet generala na čelu s Rojsom u pohodu na mandate u dijaspori

PRO Oglas

Posljednji je dan za predaju izbornih lista Državnom izbornom povjerenstvu, a oni koji žele biti kandidati na izborima prijavit se mogu još do ponoći

DIP-u su liste predali iz koalicije HSP-a, Hrvatskog bila i HDSS-a.

“U ime koalicije ‘Za Domovinu’ predali smo liste za svih 10 izbornih jedinica u Hrvatskoj. Nadamo se da ćemo postati parlamentarne stranke i da ćemo polučiti najmanje tri mandata. Pozivamo sve birače koji vjeruju u pravdu da nam daju svoje povjerenje”, poručio je predsjednik HSP-a Nikica Augustinović.

Ova koalicija na svojim listama, između ostalog, ima i neka poznata lica iz Sabora poput Brune Esih i Željka Glasnović , ali i bivšeg ratnog zapovjednika IX. bojne HOS-a “Rafael vitez Boban” Marka Skeju, koji u izjavi medijima nije mogao zaobići pozdrav ‘Za dom spremni’.

“Ovaj put obraćam se svim Hrvatima i Hrvaticama, da ovaj put kada budu zaokruživali imena na listi, da pred očima imaju svoju državu sa njenim punim sadržajem”, poručila je Esih.

Hrvatsko bilo je samo pola sata kasnije predalo je i listu u 11. izbornoj jedinici u kojoj glasa dijaspora Tu listu predvodi umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs, a iza njega se još nalaze i generali Ivan Tolj, Ivan Kapular, Miljenko Galić i Pero Barbarić te brigadir Žarko Pavlović.

“Okupili smo se ratni zapobjednici kojima je ostala nedovršena zadaća, svi smo 2000. smijenjeni, Hrvatsku smo branili zajedno glave do glava. Mi smo dužni ratnom zapovjedniku Gojku Šušku i predsjedniku svih Hrvata Franji Tuđmanu da moramo do kraja riješiti trajno pitanje svih branitelja. Ovog puta ćemo osvojiti sva tri zastupnika”, poručio je Rojs.

Rojsovoj listi podršku je najavio i Domovinski pokret.

Iako je Ljubo Ćesić Rojs još uvijek član HDZ-a, po Statutu te stranke član koji se kandidira na suparničkoj listi prestaje biti član HDZ-a. Generala bi tako moglo dočekati izbacivanje iz stranke nakon što DIP potvrdi liste.

Rok za predaju kandidacijskih lista istječe u ponoć 29. ožujka na Veliki petak. Zaprimanje kandidatura započelo je u ponedjeljak. Državno izborno povjerenstvo (DIP) zaprima kandidature u zgradi Sabora na Markovu trgu.

Maksportal.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO