Predrag Kožul sa ekipom uvjeravao Johanna Sattlera kako se oni ozbiljno trude boriti protiv korupcije

PRO Oglas

Predsjedatelj Povjerenstva Zastupničkog doma Parlamenta BiH za borbu protiv korupcije Branislav Borenović, zamjenici predsjedatelja Povjerenstva Predrag Kožul i Ermina Salkičević – Dizdarević, i članovi Povjerenstva Milorad Kojić i Nermin Mandra ugostili su u ponedjeljak šefa Delegacije EU-a i specijalnog predstavnika EU-a u BiH, veleposlanika Johanna Sattlera, kojeg su upoznali s dosadašnjim aktivnostima i planovima budućeg rada Povjerenstva. Iznoseći ocjenu da je pitanje borbe protiv korupcije jedno od najvažnijih pitanja na europskom putu BiH, članovi Povjerenstva iskazali su svoju nakanu ozbiljno se i odgovorno baviti tim važnim pitanjem, sukladno nadležnostima koje Povjerenstvo prema Poslovniku ima.

Ujedno su najavili su da će u narednom razdoblju obaviti razgovore sa svim nadležnim i relevantnim domaćim i međunarodnim institucijama koje se bave borbom protiv korupcije a ukazali su i na potrebu da Povjerenstvo, u okviru svojih nadležnosti, sudjeluje u razmatranju i donošenju svih zakona koji predstavljaju alate za borbu protiv korupcije, za što su zatražili potporu Delegacije EU-a, poglavito u prenošenju iskustava država članica Unije u borbi protiv korupcije.

Sattler je izrazio očekivanje da će članovi Povjerenstva biti najsnažniji zagovornici usvajanja reformskih zakona kojima se ispunjava prioritete Europske komisije i jača instrumente za borbu protiv korupcije.

Kako je istaknuo, to se poglavito odnosi na usvajanje zakonā o sukobu interesa, o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma, te o sudovima BiH. On je ponudio potporu radu Povjerenstva te prihvatio ideju da Delegacija EU u BiH, zajedno s ovim Povjerenstvom, organizira konferenciju na kojoj bi se napravio presjek stanja u društvu i dalo smjernice za daljnji rad kako bi se institucije što uspješnije suprotstavile korupciji i dale dodatni poticaj ubrzanju procesa europskih integracija BiH.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO