Još rubrika

  Prošlo je godinu dana od povijesnog prijema cheerleading sporta u Olimpijsku obitelj

  PRO Oglas

  10.11.2020. godine Cheerleading savez Bosne i Hercegovine postao je član Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine.

  Cheerleading sport u Bosni i Hercegovini započeo je pokretanjem Hrvatskog cheerleading kluba Široki kojeg je 2009. godine pokrenula tadašnja srednjoškolka Strukovne škole u Širokom Brijegu – Nikolina Čolak.

  Upravo Nikolina je i zaslužna za razvoj ovog sporta u Bosni i Hercegovini te joj je nakon 11 godina neiscrpnog rada na razvoju, ali i postizanja velikih sportskih rezultata u cheerleading sportu i pripala čast da uvede ovaj sport u Olimpijsku obitelj Bosne i Hercegovine, te upiše Široki Brijegu kao mjesto pokretanja cheerleading sporta u Bosni i Hercegovini.

  Danas, godinu dana nakon priznavanja bilježi se još veći porast cheerleading sportaša u Bosni i Hercegovini.

  20.07.2021. godine Olimpijski Međunarodni odbor priznao je cheerleading sport kao Olimpijski sport i samim time jednom od najmasovnijih sportova na svijetu dao dodatni vjetar u leđa i pokrenuo još veću zainteresiranost za ovaj sport.

  Jedino zabrinjava činjenica da Bosna i Hercegovina nema dovoljan broj trenera, pa iz tog razloga u mnogim gradovima mladi još nemaju priliku trenirati ovaj sport. Oni koji imaju uvjeta vozare u susjedne gradove.

  Iz Cheerleading saveza Bosne i Hercegovine se nadaju da će se ovo uskoro promijeniti i da jedva čekaju da pomognu mladim ljudima koji žele postati cheerleading treneri da u svom gradu pokrenu klub i omoguće sportašima da se bave ovim sportom, ali i samim time osiguraju sebi posao od kojeg mogu živjeti u Bosni i Hercegovini.

  Trenutno sa nedostatkom trenera se bore time što većina trenera vodi treninge u nekoliko gradova, ali nadaju se da će se ta praksa uskoro promijeniti.

  Cheerleading sport u Bosni i Hercegovini sada je pod povećalom. Svi se nadaju da bi upravo ovaj sport mogao postići velike rezultate na svojim prvim Olimpijskim igrama.

  Sport koji pretežno prevladava u Zapadnoj Hercegovini odakle je sve i krenulo i koji već više godina je nezaobilazan na skoro svim manifestacijama.

  Zbog svoje atraktivnosti publika uživa gledati nastupe cheerleading sportaša.

  OTPOR.Media

  POSLJEDNJE OBJAVLJENO

  PRO Oglas