PUCAJU GRANE: Raspad i u kupreškom HDZ-u BiH

PRO Oglas

Predsjednik Općinskog odbora Kupres Ivan Ivić i aktualni ministar policije Mario Lovrić, isključeni su iz HDZ-a Bosne i Hercegovine. Ivić i Lovrić isključeni su bezuvjetno iz HDZ-a BiH, a odluka stupa na snagu donošenja.

Odluka donesena na održanoj sjednici HDZ-a BiH imat će veliki utjecaj i na županiju, ali i na Federaciju BiH. Naime, Ivan Ivić je izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH i to 13. izaslanik ispred Hrvata.

Inače, do ovakvog razvoja situacije došlo je nakon što je Ivić glasovao za imenovanje Vlade HBŽ na čelu s Ivanom Vukadinom, zbog čega je protiv njega pokrenut stegovni postupak, koji je pokrenuo predsjednik ŽO HDZ BiH HBŽ Branko Ivković. U sličnoj situaciji je i Lovrić, koji je u Vukadinovoj Vladi postao ministar, piše portal Blkesak.info.

Inače, Općinski odbor HDZ BiH Kupres održao je sredinom siječnja sjednicu na kojoj su jednoglasno odbacili inicijativu ŽO HDZ BiH Hercegbosanske županije na čelu s Brankom Ivkovićem u kojoj se poziva OO HDZ-a Kupres da isključe predsjednika općinskog odbora i zastupnika u Skupštini HBŽ-a Ivana Ivića i člana općinskog odbora i aktualnog ministra policije Marija Lovrića, a sve zbog podrške prilikom imenovanja nove županijske Vlade na čelu s Ivanom Vukadinom, u kojoj je Mario Lovrić imenovan na ministarsko mjesto.

Općinski odbor HDZ-a BiH Kupres je jednoglasno donio odluku u kojoj su predložili Predsjedništvu HDZ-a BiH na čelu s Draganom Čovićem da raspuste Županijski odbor HDZ-a BiH Hercegbosanske županije, a taj prijedlog i odbacivanje inicijative za isključivanjem njihovih članova su potpisali svih 17 članova OO HDZ BiH Kupres.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO