RS ide u lockdown na tjedan dana

PRO Oglas

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini vlasti Republike Srpske odlučile su kako će u tom entitetu zatvoriti trgovine, ugostiteljske objekte, obrte i rekreacijske centre na tjedan dana.

Na sjednici Kriznog stožera RS-a održanoj u Banjoj Luci odlučeno je kako će gotovo potpuno zatvaranje biti proglašeno na razdoblje od sedam dana, a rad u tom razdoblju bit će dopušten samo trgovinama s prehrambenom robom, ljekarnama i benzinskim crpkama.

Tako se uz restorane i kafiće zatvaraju trgovački centri, zanatske radnje, frizerski saloni, bazeni, wellness-centri, skijališta, kina, kazališta i kladionice.

Nastava u svim osnovnim i srednjim školama se prekida i do daljnjega će biti organizirana na daljinu.

Entitetska ministrica trgovine i turizma Suzana Gašić izjavila je kako su drastična ograničenja nužna jer je očito da se epidemija širi, a dosadašnje mjere ne daju rezultate.

“Cilj nam je smanjiti koncentriranje i zadržavanje ljudi na jednom mjestu”, kazala je Gašić novinarima.

Vlasti RS-a na ovaj način pokušavaju donekle pratiti mjere koje su ranije uvedene na području Federacije BiH, no bitne su razlike ostale jer većina kantona u Federaciji BiH nije ograničila rad trgovina, nego samo ugostiteljskih objekata.

U BiH već tri tjedna stalno raste broj zaraženih koronavirusom, a epidemiolozi su upozorili kako je i u toj zemlji nastupio treći val pandemije.

Dnevni.ba

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO