SIPA u 2023. godini zaplijenila 269 kilograma kokaina. Rekord zapljene oboren u Širokom Brijegu!

PRO Oglas

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su u tijeku 2023. godine otkrili i privremeno oduzeli 269 kilograma opojne droge kokain.

Zaplijene su izvršene u četiri odvojena slučaja, a droga je u Bosnu i Hercegovinu dolazila iz Južne Amerike. Vještačenjem je utvrđeno da je opojna droga kokain visoke čistoće u intervalu od 95% – 99%, dok procijenjena vrijednost na tržištu iznosi preko 30.000.000,00 Eura, kazali su za portal OTPOR.Media iz ove državne službe.

U vezi dokumentiranja i rasvjetljavanja naprijed navedenih zapljena kokaina, Državna agencija za istrage i zaštitu, pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, provodi sve potrebne istražne mjere i radnje u suradnji s međunarodnim policijskim agencijama kao što su Interpol, Europol, DEA i Ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Hrvatske i Republike Slovenije.

Najveća i rekordna količina na području Bosne i Hercegovine bila je dana 1.lipnja 2023.g. na lokaciji Visoka Glavica u Širokom Brijegu, točnije u firmi Bernina d.o.o. gdje je pronađena veće količina kokaina koji se nalazio u paketima banana, kasnije se doznaje da se radi od 124 kg, a što nije beznačajna količina pronađene droge na ovim područjima, a o čemu smo prvi izvijestili javnost.

Podsjetimo kako smo ispred portala OTPOR.Media, početkom listopada poslali konkretna pitanja za SIPA-u i Tužiteljstvo BiH da nam odgovore što su napravili i poduzeli po tom pitanja nakon više od dva mjeseca, i gdje je sve utihnulo i nitko o tome više ne priča. Naravno, pretpostavljate, i dalje je bio muk. SIPA nas je prebacila na Tužiteljstvo BiH jer su radili po njihovu nalog, a Tužiteljstvo nam nije moglo ništa kazati, jer vjerojatno ništa nisu ni radili i bilo bi malo neugodno im to reći.

Iako je jedno od pitanja bilo – Gdje je završilo 126 kg kokina?, ni na to nismo mogli dobiti odgovor, pa ćemo mi pretpostavljati kako je završio “u nosevima” građana Bosne i Hercegovine koji si mogu priuštiti taj luksuz!

Sad za kraj dodajmo kako su ovdje sudjelovali i “hrabri” djelatnici PU Široki Brijeg koji se redovno hvale po svojim službenim stranicama MUP-a isključivo zaplijenjenim džointa kod nekih klinaca, batinanjem koga hoće i bezobraznog ponašanja prema svojim sugrađanima, a što se ovog događaja tiče i pronalaska “malo većih njuški” tu su “male mace”.

Tako su i nedavno svoju “hrabrost” pokazali kada su poput “našmrkane bande” banuli sa nekoliko vozila u prostorije Srednje strukovne škole u Širokom Brijegu kako bi izuzeli neku dokumentaciju zbog sumnji u namještanje natječaja za prijem djelatnika. Što je “u jednu nosnicu” pohvalno da rade posao, ali “u drugu nosnicu” cinično i prepotentno za vrijeme školske nastave pred djecom sa nekoliko vozila i nekoliko djelatnika izigravaju neku silu, a kada su ju trebali pokazati, kao npr kod slučaja s “rekordnim kokainom”…. Nema ih, muk, prepali se!

Ono što je zanimljivo još, neki od tih policajaca upadom u ovu školsku ustanovu po prvi puta su imali priliku da vide kako izgleda “školska klupa” pa se sad mogu i oni pohvaliti kolegama da su bili u Gimnaziji!

Mili Marušić / OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO