Širokobriježanka u užem krugu na izboru sportaša godine Bosne i Hercegovine

PRO Oglas

23. Izbor sportaša godine u tradicionalnoj organizaciji Nezavisnih novina i Radio-televizije BiH održati će se 18.12. u hotelu Holiday u  Sarajevu. Izbor se održava pod partnerstvom Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine te uz podršku Ministarstva Civilnih poslova Bosne i Hercegovine. Direktni prijenos ovog izbora biti će na BHT1 s početkom u 20H. 

Predsjednik žirija 23. Izbora sportaša godine BiH je Branislav Krunić nekadašnji nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine.  

Prva sjednica za izbor sportaša održana je  u Sarajevu, a druga u Banjaluci gdje su skraćene liste kandidata za nagrade. 

U užem krugu za najperspektivniju sportašicu Bosne i Hercegovine je i Klara Šušak iz Hrvatskog cheerleading kluba Široki.

Klara je trenutno najtrofejnija cheerleadersica Bosne i Hercegovine. Samo ove godine okitila se titulom prvakinje Bosne i Hercegovine kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj disciplini. Predvodila je reprezentaciju BiH na prvom povijesnom nastupu na Europskom prvenstvu u Italiji, a osvojila je i prvu medalju svjetskog ranga za Bosnu i Hercegovinu i to srebrenu na Svjetskom turniru u dalekoj Indoneziji. Proglašena je i sportskom nadom godine Grada Širokog Brijega, te je nominirana i za juniorku godine Europskog cheerleading saveza. Uz ove rezultate osvojila je i dvije zlatne medalje na turniru u Hrvatskoj. Postala je prvakinja Bosne i Hercegovine još u kadetskom uzrastu i od tada do danas nije ispustila tron nijednom. 

OTPOR.Media

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk