Skandal u KSBiH – Predsjednika Vlade ŽZH “ubacili” u Upravni odbor bez njegova znanja

PRO Oglas

Na narednoj sjednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine bi trebao nazočiti i jedan premijer. I to premijer ŽZH.

I sve bi bilo u redu da je Predrag Čović dao bilo kakvu suglasnost da bude izabran na ovu funkciju, da ga je neko pitao ili imao bilo kakav argument da ga nedavnoj sjednici Skupštine Košarkaškog saveza Herceg – Bosne, oko koje ionako lebdi mnogo upitnika, ili Upravnog odbora KSHB, delegira u krovni savez.

Neće biti na sjednici

Kako je premijer ŽZH ekskluzivno potvrdio za Raport, on nije niti znao da je izabran za jednog od trojice predstavnika KSHB u Upravni odbor KSBiH (ostala dvojica su Dalibor Miloš i Dario Plavčić).

I na sjednici u Sarajevu sigurno se neće pojaviti jer nije dobio bilo kakvo službeno obavještenje niti je dao pristanak za takvo imenovanje.

“Za to da sam izabran čuo sam iz medija. Niti sam dao pristanak niti sam bio na Skupštini. Ovo što se dogodilo nema veze s normalnim odnosom jednog udruženja ili saveza”, kaže Čović za Raport.

On objašnjava da je dugo u sportskim vodama, da njegova djeca igraju košarku i da je niz godina član Uprave Širokog.

Jedino objašnjenje bi moglo biti da je upravo neko iz kluba s Pecare na sjednici Skupštine KSHB, a kasnije i Upravnog odbora KSHB, njega predložio za člana Upravnog odbora.

Međutim, to nije slučaj jer predstavnici Širokog nisu ni nazočili dijelu skupštinske sjednice na kojem se odlučivalo o kadrovskim rješenjima.

“Predstavnici Širokog, kao i još neki drugi klubovi, napustili su sjednicu zbog toga što su se neke stvari radile mimo procedure. Nisu ni bili tu kad se nešto biralo.

Kad sam pročitao u medijima da sam i ja izabran, nisam to u prvi mah htio demantirati, sve mi se to činilo neozbiljno”, kaže Čović, naglasivši da se ne smatra članom Upravnog odbora KSBiH.

Sporne odluke

I same odluke Skupštine KSHB iz rujna su sporne, jer je grupa od čak 14 klubova, među kojima i HKK Široki, zatražila da se sazove izvanredna sjednica i ponište sve odluke sa spomenutog skupa, tvrdeći da nisu legalne zbog nedostatka kvoruma.

O razlozima koji su doveli do ovakve zbrke, možda i svjesno napravljene, Čović ne želi nagađati.

“Gledajte, ne bih ulazio u to. Ipak, čini mi se da se neki osobni interesi lome preko interesa košarke. Ne bih htio komentirati postupke pojedinih ljudi.

Ali, meni je to malo čudno, meni je, recimo, nenormalno da se ne vodi zapisnik, da se ne zna tko je nazočan, tko nije, tko kako glasa, kome je istekao mandat, kome nije…

Član sam i Skupštine Nogometnog saveza BiH gdje je nemoguće da se dogode ovakve stvari”, rekao je Čović.

Naglasio je da je kao prijatelj sporta i privrednik pomagao i pomaže mnogim klubovima te da ne želi da se njegovo ime veže za stvari kakva je ovaj navodni izbor u Upravni odbor KSBiH.

Mnogo nelogičnosti

Na osnovu dokumentacije u koju smo imali uvid, premijera ŽZH Predraga Čovića je u Upravni odbor KSBiH formalno “izabrao” Upravni odbor KSHB.

Međutim, buni to što se u dokumentima sa sporne Izborne sjednice Skupštine KSHB uopće ne spominje da je konstituiran novi saziv Upravnog odbora KSHB, već samo da je “većinom glasova Dalibor Miloš izabran za predsjednika KSHB, a Miroslav Ramljak za dopredsjednika KSHB”.

Zato se s pravom postavlja pitanje koji je Upravni odbor i u kojem sastavu i na osnovu čega delegirao Čovića u KSBiH?

Inače, i sjednice Skupštine KSHB i Upravnog odbora KSHB održane su istog dana – 15. rujna ove godine.

Škole košarke niču kao gljive poslije kiše

Na spomenutoj sjednici Skupštine Košarkaškog saveza Herceg – Bosne, koju osporava veći broj klubova, usvojila je i odluku kojom se škole košarke primaju u Skupštinu KSHB.

Tako su već na samoj toj sjednici ekspresno primljene dvije škole, a saznajemo da u pojedinim hercegovačkim mjestima ovih dana niču nove škole, navodno u cilju stvaranja glasačke “mašinerije” koja bi se trebala uključiti u Skupštinu i glasati za “prave” odluke u narednom periodu.

Tko god se sjetio da na ovaj način pravi većinu u Skupštini, zaslužio je čestitku – barem za originalnost.

Raport.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO