ŠTA BI ŽENO? – Novi Zeland ukida gotovo sva ograničenja u vezi s koronom

PRO Oglas

Posjetitelji Novog Zelanda više se neće morati cijepiti protiv koronavirusa, objavila je premijerka Jacinda Ardern. Ukinut će se i obveza nošenja maske, osim u zdravstvenim ustanovama i ustanovama za njegu starijih osoba.

“Vrijeme je da okrenemo stranicu u našem upravljanju covidom-19 i živimo bez izvanrednih mjera koje smo ranije koristili”, rekla je Ardern.

Ardern: Današnji dan označava prekretnicu u našem upravljanju covid-krizom

Ova zemlja je u ožujku 2020. zatvorila granice za gotovo sve, a ponovo ih je u potpunosti otvorila u srpnju. Ardern je rekla da više neće biti obavezno testiranje turista po dolasku u zemlju i petog dana boravka.

“Današnji dan označava prekretnicu u našem upravljanju krizom uzrokovanom covidom-19. Napokon možemo reći da je period u kojem je koronavirus diktirao što se događa u našim životima gotov. Ponovo uzimamo kontrolu u svoje ruke”, kazala je Ardern.

Ostale promjene, koje na snagu stupaju u 23:59 u ponedjeljak, uključuju samo obvezu sedmodnevne izolacije za one koji su pozitivni na covid-19. Kontakti u kućanstvu više se neće morati izolirati, nego će se svakodnevno testirati, rekla je Ardern.

Podsjetimo, Novi Zeland je za vrijeme trajanja pandemije vodio kampanju nulte tolerancije na koronavirus pa je u ožujku 2020. i kolovozu 2021. zbog pojave varijanti delta i omikron uvedena karantena diljem države

Hina

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO