ŠTA ĆE REĆI BAKIR? – Poništeno akademsko zvanje Sebiji Izetbegović!

PRO Oglas

Kako saznaje portal “Avaza”, upravo je završeno glasanje povodom falsificirane diplome Sebije Izetbegović.

Sa 30 glasova za poništavanje, 5 protiv i 6 suzdržanih, Senat UNSA-e je donio odluku da poništi akademska zvanja samozvanoj prvoj dami u Bošnjaka.

Podsjećamo, komisija koju je predvodio Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta, uputila je službeni prijedlog Senatu da se poništi diploma direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, što su oni i prihvatili.

-Odluka glasi: Članom 61. Zakona o visokom obrazovanju Službene novine kantona Sarajevo 36/22 člana 59 Statuta Univerziteta u Sarajevu, Senat je razmatrajući analizu Komisije, na osnovu prikupljenje dokumentacije u predmetu provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij na Univerzitetu u Sarajevu, Medicinskom fakultetu, profesor dr. Sebija Izetbegović sa prijedlog za dalje postupanje na 34. vanrednoj sjednici održanoj danas donio sljedeću odluku: Usvaja se analiza Komisije na osnovu prikupljene dokumentacije u predmetu provjere provjere vjerodostojnosti isprava za postdiplomski studij na UNSA profesorica dr. Sebija Izetbegović koja čini sastavni dio ove odluke..

Avaz.ba

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO