Što li će reći na Putin na ovo – Brnabić kazala kako Srbija podržava Ukrajinu na europskom putu i nastaviti će joj pomagati

PRO Oglas

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas na otvaranju izložbe fotografija koje prikazuju humanitarnu pomoć koju su EU i Srbija uputile Ukrajini, da ta zemlja može da računa na pomoć i podršku Srbije, prenosi RTV.

“Nadam se da ćete vidjeti mir u bliskoj budućnosti, a svakako u svakom trenutku računajte na našu pomoć i podršku i da smo tu uz vas kao prijatelji i braća jer nama je Ukrajina prijatelj, a ukrajinski narod – bratski narod”, rekla je Brnabić na otvaranju izložbe u EU centru u Beogradu povodom dvogodišnjice od sukoba u Ukrajini.

Kako je dodala, Srbija podržava Ukrajinu na europskom putu i spremna je da pomogne na tehničkom nivou.

Istakla je i da će Srbija prihvatiti onoliko ljudi iz Ukrajine koliko god bude potrebno.

“Trudili smo se da pomognemo koliko god možemo u ove dvije godine i kroz direktnu financijsku pomoć od tri milijuna eura koje smo donirali za djecu Ukrajine i još 1,5 milijuna eura za interno raseljene”, rekla je Brnabić.

Podsjetila je da je Srbija poslala 14 kamiona pomoći za ukrajinski narod, lijekova, filtera za vodu, deke i sve drugo što je mogla da nabavi, a donirala je i dva sanitetska vozila.

“Nadam da će brzo doći mir i to mi je najveća želja i nada”, rekla je Brnabić.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO