Sud BiH donio odluku – Milorade Dodiku ništa od tvog premještanje suđenje u RS!

PRO Oglas

Sud Bosne i Hercegovine donio je odluku na žalbu, koju je obrana predsjednika RS Milorada Dodika uložila, na odluku kojom je Sud odbio premještanje procesa koji se vodi protiv Dodika i vršitelja dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića u nadležni sud u Banju Luku.

-O ishodu odluke javnost će biti obavještena nakon što odluku zaprime stranke u postupku – kazali iz Suda BiH za Glas Srpske.

Na pitanje kada će biti održano novo ročište u ovom procesu iz Suda BiH nisu ništa odgovorili.

Podsjećamo, obrana Dodika podnijela je 11. prosinca žalbu Sudu Bosne i Hercegovine, koji je odbio premještanje procesa u nadležni sud u Banju Luku.

Zahtjev obrane za premještanjem procesa prethodno je odbilo Izvanraspravno vijeće, neposredno prije prvobitno zakazanog glavnog pretresa.

Milorad Dodik i Miloš Lukić optuženi su da su od 1. do 9. srpnja ove godine u Banjoj Luci, svjesno i znajući da je visoki predstavnik Christian Schmidt donio odluku kojom se sprječava stupanje na snagu Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH, poduzimali službene radnje u cilju nastavka zakonodavnog postupka.

Na službenoj stranici Suda BiH novi pretres u procesu protiv Milorada Dodika i Lukića zakazan je za 20. prosinac.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO