Svaki političar bi volio imati ovakav narod ispod sebe

PRO Oglas

Krivnja je velika na nama, prvo na nesposobnim i korumpiranim političarima, onda na narodu kojeg nije briga – svaki političar bi volio imati ovakav narod ispod sebe. Može sa njim manipulirati kako želi, a uvijek igra na ofucanu i otrcanu kartu ugrožene konstitutivnosti.

Pa faco – političaru – jednu jebenu stvar rješavaš 15 god, ne da si blizu rješenja već si 10 svjetlosnih godina dalje od rješenja već prije 5 g, te je država došla do raspada, pa gdje ima da jedan problem rješavaš 15 godina nesposoban si, ne znaš, stvorio si još veće krize, te i dalje želiš vlast do iza svoje 70-te god života, a možda i dalje.

Meni je žao što je uništena oporba na hrvatskoj političkoj sceni – sve svedeno na jednog vođu kojem se još šanse daju da se bori – a za 15 godina nas odveo 10 svjetlosnih god dalje od rješenja.

Imao je protivnika protiv sebe – Bakira- koji je intelektualno potkapacitiran, politički manipulant – pa ako ga nije uspio pobijediti zadnjih 10 godina – onda brate povuci se idi unučad čuvat, pecaj ribu – nek pokuša netko drugi.

Ali ne – radije se žene i djece odreci, ali ne i vlasti!

Što se tiče DF-a i SDA, već duži niz godina ove dvije stranke su u simbiozi. Za one koji ne znaju simbioza je “Život u spoju dva različita organizma” jedan samostalno ne može a zajedno su jaki i opstaju na životu.

SDA je odavno izgubila konsistentnost, cilj, strategiju, plan, korupcije i krađe bi već davno ovu stranku i političare poslali u političku prošlost, ali simbioza je stranku održala na životu.

I DF i SDA postoje jedino i isključivo zbog sebe, žele isključivo svoju moć utjecaj vlast pozicije, privilegije, a programi stranke su im vezani isključivo prikazivanjem spasa države odnosno Federacije od neprijatelja – koji je prokazan kroz lik i djelo DČ odnosno HDZ-a.

E sada ako je naša stožerna stranka imala dovoljno vremena a pogotovo zadnjih 5 godina, a imala je – da prokaže i prikaze cijeloj međunarodnoj zajednici, svjetskoj javnosti a pogotovo svome narodu i svim narodima i građanima, pogotovo u FBIH, da ove dvije stranke funkcioniraju na lažnim temeljima, strategijama, paralelnom svijetu koji su kreirali i uvukli cijeli narod i međunarodnu zajednicu da vjeruju u taj paralelni svijet koji nije ništa drugo nego iluzija i plagijatizam a sve u cilju da “Simbioza “ opstane, s druge strane politička borba DČ i HDZ-a je imala prelagan zadatak da to prikaze, razotkrije, i izbori se za vraćanje političke funkcionalnosti bar u one okvire definirane ustavom a to je ustavna jednakopravnost- zaključujem: “political mission is not accomplished” (politička misija je propala).

Svatko moralan kada izgubi, povuče se, mora dati šansu nekom drugom ili drugim generacijama.

Ima jedna izreka: “Ako opetovano radiš jednu te istu stvar a ne dobiješ željeni rezultat, te opetovano to isto ponavljaš a očekuješ drugačiji rezultat- zaključak je – budala si”

Stoga ne smatram da oponent hrvatskoj političkoj sceni a to je ova gore spomenuta “Simbioza” može biti strašan i nepobjediv politički neprijatelj, naprotiv oni su za mudre i pametne samo jedan izazov i to lako premostiv, a ne 10 godina igrati utakmicu sa njima koja još nije završila.

Naprotiv, ako imaš politike protiv sebe utemeljene na iluzijama, plagijatizmu, konfortizmu, paralelnom i imaginarnom svijetu koji su prodali narodu a narod se upecao želi ući u taj imaginarni svijet, ne razmišlja da je to Bajka, a Ti DČ imaš sve opipljivo i realno, vratiti državu i F BiH u ustavnu funkcionalnost – riješiti presude Strazzbura pa i presudu Ljubić praktički jednim potezom – ne , Ti si isto kao i taj narod koji spomenuh prihvatio politiku stranke Simbioze te si i ti uvučen u taj paralelni svijet iz kojeg ne znaš izaći.

Posljedica je da narod pati.

Mudrom i pametnom lako bi bilo pobijediti simbiozu i ostaviti ih da pokušaju pojedinačno opstati.

Tako se stvaraju promjene i napredak društva i Države

Analitički tim portala OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO