TA SLATKA OBEĆANJA: “Rastopljena” distribucija KRAŠ-a BiH, preko noći 60 uposlenih ostalo bez posla!

PRO Oglas

Početkom 2020. godine mesna industrija braća Pivac preuzima kontrolni paket dionica KRAŠ trgovine nakon velikog tržišnog natjecanja s investitorom iz Srbije.

Obećavaju se “brda i doline” poput zadržavanje radnika, povećanje proizvodnje, širenje tržišta i asortimana, povećavanje plaća djelatnicima…..

Slatka obećanja

U intervjuu za “Oslobođenje” , 24.12.2019. god., predsjednik Uprave Mesne industrije Braće Pivac Ivica Pivac, ponosno između ostaloga navodi:

“Sporazumi koje smo potpisali s Kraš-ESOP-om i sindikatom zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske jamči zaposlenicima sigurnost postojećih radnih uvjeta i prava koja trenutno imaju. Spomenute promjene koje planiramo u poslovanju odrazit će se i na poboljšanje radničkih uvjeta. Jednostavnije rečeno, mi želimo dalje sa zaposlenicima razvijati tvrtku.

Zaposlenici tako mogu očekivati sve ono što su doživjeli i zaposlenici ostalih tvrtki koje smo preuzeli, a to je poslovni rast koji prati i rast plaća, poboljšanje radnih uvjeta, te osiguranje dodatnih povoljnosti za zaposlenike” kazao je tada Ivica Pivac, predsjednik Uprave Mesne industrije Braće Pivac.

Gorak okus

No, planovi su se izgleda malo promijenili i “politička retorika” uvjeravanja prema dosadašnjim radnicima “prema boljoj budućnosti”, nakon godinu dana, samo su ostali zapisi izgovorene riječi na papiru i medijskim portalima!

Tome svjedoči i saznanje portala OTPOR.Media, a što su nam potvrdili i donedavni uposlenici KRAŠ trgovine u BiH koja je izgleda “rastopljena”, i doslovno preko noći bez posla ostaje 60-ak djelatnika usprkos višegodišnjem pozitivnom poslovanju.

Što je s obećanjima koje je dao Ivica Pivac prilikom preuzimanja? Pitanje je koje više i nije pitanje, nego samo jedna obična “politička komunikacija” kako bi privremeno u tom trenutku smirili situaciju, a kada se sve smiri, uviđa se da ne treba svakome vjerovati na “slatkim” riječima!

Mili Marušić / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO