Tajni agent 008 Osman Mehmedagić “u slobodnom padu”!

PRO Oglas

Valentin Inzko, visoki predstavnik u BiH, u svom izvještaju kojeg je predstavio u UN-u, dotaknuo se i direktora OSA-e Osmana Mehmedagića.

“Trenutnom generalnom direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) mandat je istekao i mora se odrediti novo imenovanje.

Imenovanje je očito odgođeno, očito zbog sumnji u točnost dokaza o obrazovanju trenutnog generalnog direktora, što je prema zakonu potrebno za to radno mjesto. U listopadu je Tužiteljstvo BiH podiglo optužnicu protiv generalnog direktora zbog zlouporabe položaja, jer je pod lažnom izlikom oduzeo video nadzor video pošte, s kojeg je protiv njega upućena kaznena prijava.

Video nadzor je isključen kako bi se utvrdilo tko je podnio prijavu. Pušten je u veljači, dok tužiteljstvo nastavlja istragu drugih slučajeva protiv njega.

U travnju je Ured disciplinskog tužitelja pri Visokom sudbenom i tužiteljskom vijeću BiH (VSTV) podnio disciplinske prijave protiv glavne tužiteljice BiH Gordane Tadić i predsjednika suda BiH Ranka Debeveca. Izvještaj protiv Tadića odnosi se na disciplinske prijestupe zbog nedovoljne predanosti dužnosti, nepostupanja po odlukama, naredbama ili zahtjevima VSTV-a bez opravdanih razloga i javnog ponašanja štetnog za ugled tužiteljstva.

Što se tiče Debeveca, u disciplinskom izvještaju se navodi da je namjerno pružio lažne, obmanjujuće ili nedovoljne informacije prilikom prijavljivanja na natječaj za predsjednika Suda BiH, kao i zbog zlouporabe položaja i pojave snimaka privatnih razgovora s OSA-om Generalni direktor za vrijeme suđenja je Inzko.

Raport.ba

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO