U Grudama predstavljena nova knjiga Filipa Pešorde

PRO Oglas

U ponedjeljak je ispred crkve sv. Katarine u Grudama upriličeno predstavljenje knjige “Gospodin H.”, autora Filipa Pešorde.

U programu predstavljanja sudjelovale su prof. Lucija Mikulić i Marija Lovrić, a program je glazbeno uveličala Lana Šimić.

Riječ je o psihološkom romanu s ponekim ljubavnim i kriminalističkim elementima, a pisan je u obliku dnevnika u kojem glavni lik iznosi svoje najdublje, najmračnije i nakiskrenije osjećaje i (bolna) sjećanja.

Ovaj roman je, kao što sam naveo i na početku romana u kratkom ‘predgovoru’, nastao iz moje težnje da čitatelja uključim u samu srž radnje. Odnosno, da čitatelj svojim osjećajima mijenja i oblikuje likove onako kako želi i onako kako mu to u tom trenutku odgovara. Nadam se da sam i uspio to uraditi ostavljajući neke bitne detalje nedorečenim, kao što su imena likova, mjesto i vrijeme odvijanja radnje, kaže autor ovog romana.

Glavni lik je Gospodin H., psihijatar, na prvi pogled čovjek koji svoj život drži pod kontrolom, ali kako radnja romana odmiče dolazimo do spoznaje da to i nije baš tako. Što više čitamo i što dublje analiziramo glavnog lika shvaćamo koliko su zapravo složene i teške njegove psihičke borbe koje vodi sa samim sobom.

Grude-online.info

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO