Uskršnja čestitka URB HVO-a ŽZH

PRO Oglas

Prije nego izreknemo čestitku za Uskrs, svim članovima URB HVO-a ŽZH, svim Braniteljima i članovima njihovih obitelji, obiteljima poginulih, i nestalih Branitelja, RVI, svim ljudima dobre volje hajdemo prvo pročitati ulomak Riječi Gospodnje:

(Iv. 15,12-17).

U ono vrijeme reče Isus svojim učenicima: “Ovo je moja zapovijed: ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio! Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. Vi ste prijatelji moji ako činite što vam zapovijedam. Više vas ne zovem slugama jer sluga ne zna što radi njegov gospodar; vas sam nazvao prijateljima jer vam priopćih sve što sam čuo od Oca svoga. Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas i postavih vas da idete i rod donosite i rod vaš da ostane te vam Otac dadne što ga god zaištete u moje ime. Ovo vam zapovijedam: da ljubite jedni druge.”

Odista nema veće ljubavi od one u kojoj netko položi svoj život za prijatelje svoje ,a Sin Božji je učinio upravo to:Položio je život za sve ljude ovog svijeta kako bi otkupio njihove grijehe jer je rekao:“Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada“.

Vjera nas je sačuvala, ona nas je spasila, ona je bila ona ključna spona koja nas je držala za ruke kad su nas gađali, ubijali a nikada ubili, kad su nas ponižavali a nikada do kraja, kad su nam prijetili i varali nas, kad su nam se podsmjehivali, kad su nas ucjenjivali , ne znajući kako mi nismo na prodaju.

Kad su nas mislili uvjeriti kako je rat ostao za nama ne znajući kako je on zauvijek ostao stanovati u našim mislima, srcima i našoj duši, ne zato kako bismo ubijali već branili svoje pogaženo dostojanstvo. Kako bismo branili svoj ponos koji ne pita za cijenu i koji nema cijene.

Kako bismo ratovali protiv svekolike nepravde koja se čini ljudima ponekad više u miru nego li u ratu.

Stoga neka ovaj Uskrs da novu nadu i svijetlo vama istinski Branitelji, najčasniji sinovi svake države pa i ove tzv. BiH sukladno onoj Isusovoj žrtvi na Križu Njegove Muke: “Veće ljubavi nitko nema od ove:da tko život svoj položi za svoje prijatelje.“

Na kraju vam želimo sretan i Blagoslovljen Uskrs uz nekoliko misli koje vam mogu pomoći razmišljati i razmotriti veličinu Muke i Žrtve Sina Božjega na Križu našega spasenja.

“Uskrs nas uči da život nikada ne prestaje i ljubav nikada ne umire.”
Kate McGahan

“Uskrsnuće daje životu smisao, smjer i priliku za novi početak, bez obzira na okolnosti.”
Robert Flatt

“Neka nas radost uskrsnuća uzdigne iz usamljenosti, slabosti i očaja ka snazi, ljepoti i sreći.”
Floyd W. Tomkins

“Ja uistinu vjerujem da je Bog ljubav, milost, oprost i nadahnuće.”
William P. Young

“Neka svaki muškarac i žena smatraju sebe besmrtnim. Neka otkriju Isusovo uskrsnuće u svom uskrsnuću. Neka ne kažu ‘Krist je uskrsnuo’, nego ‘Ja ću uskrsnuti’.”
Phillips Brooks

“Naš Bog napisao je obećanje uskrsnuća, ne samo u knjigama, već i u svakom listu u proljeće.”
Martin Luther

URB HVO-a ŽZH

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO