Usvojeno Izvješće o radu Uprave CZ ŽZH za 2020. godinu i Izvješće o korištenju financijskih sredstava

PRO Oglas

Na 79. sjednici Vlade Županije Zapadnohercegovačke održanoj 14. siječnja 2021. godine usvojeno je Izvješće o radu Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke za 2020. godinu i Izvješće o korištenju financijskih sredstava ostvarenih na temelju naknade za zaštitu od požara i vatrogastvo za 2020. godinu.

U zaključnom dijelu Izvješća o radu Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke za 2020. godinu, između ostalog stoji:

Unatoč stanju nesreće u većem dijelu 2020. godine Uprava je nastavila s aktivnostima u smjeru opremanja i nabave opreme za strukture civilne zaštite koju bi po potrebi koristila Uprava i službe zaštite i spašavanja ili bi davali na korištenje općinskim/gradskim strukturama civilne zaštite. Potpisan je ugovor o međusobnim pravima i obvezama s još jednom službom zaštite i spašavanja – službom za zaštitu od požara, koju čine pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava u našoj Županiji. Svi djelatnici Uprave, tijekom stanja nesreće, bili su uključeni u poslove provođenja mjera zaštite ljudi radi sprječavanja pojave i širenja koronavirusa COVID-19. U vremenu stanja nesreće registriran je veliki broj poziva građana koji su tražili brojne informacije o donesenim zapovijedima, kretanju, traženju pomoći od žurnih službi i zdravstvenih ustanova i drugih pitanja na koje su dobivali odgovore u Županijskom operativnom centru od 0 do 24 sata, u uredovnom radnom vremenu Uprave od 8 do 16 sati, te putem mobitela, društvenih mreža i elektroničke pošte tijekom cijelog dana i velikog dijela noći. Uprava je i s nedovoljnom kadrovskom popunjenošću i nedostatnim radnim prostorom uspješno obavljala poslove i zadatke iz Programa rada Uprave za 2020. godinu, ali i druge poslove koji nisu bili predviđeni navedenim Programom, a sve u skladu sa Zakonom o zaštiti i spašavanju.

Uprava CZ ŽZH

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO