Velimir Bujanac: Je li Dodik u Rusiji bio kao neformalni Vučićev izaslanik?!

PRO Oglas

(Ne)formalni šef zloglasne banjalučke satrapije, Milorad Dodik, sinoć se u Sankt Petersburgu sastao sa Vladimirom Putinom. Tradicionalno hvalisavi Srbi ovom sastanku baš i nisu dali onoliko medijske pažnje, koliko bi dali u nešto drukčijim – i za njih povoljnijim uvjetima…

Da se ne zavaravamo; Dodik nije bio kod Putina u nekoj mirovnoj, posredničkoj ili pregovaračkoj misiji – on je otišao u prijateljski posjet predstavniku savezničkog režima i šefu države koja je izvršila bestijalnu agresiju na drugu, međunarodno priznatu državu – Ukrajinu. I baš zbog toga, potpuno je očekivano da se sada protiv Milorada Dodika, ali i svih njegovih pomagača – uvedu još žešće sankcije! Pritome se ne bi smjeli izvući ni Dodikovi politički pokrovitelji iz Beograda, baš kao ni njegovi plaćenici u Zagrebu – bilo da je riječ o političkim ili medijskim “lobistima”…

Vučićevi mediji vijest o Dodikovom susretu s Putinom prvo su najavili bombastično, a potom su “misteriozno” mijenjali tekstove svojih članaka, pokušavajući umanjiti važnost posjeta… Za to postoji samo jedno objašnjenje: međunarodna zajednica mogla bi eventualnu medijsku euforiju zbog Dodikovog putovanja u Rusiju, protumačiti kao potez na koji Vučićeva administracija gleda s osobitim odobravanjem – što je u biti i istina! Dodik ne bi mogao otići kod Putina bez striktnog odobrenja i konkretnih uputa srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Da je Dodik u Sankt Petersburg otišao kao neformalni Vučićev izaslanik, potvrđuje i podatak da se prije dva dana sastao i s Putinovim ministrom vanjskih poslova – Sergejem Lavrovom, čiji je posjet Beogradu nedavno neslavno propao. Uopće ne treba sumnjati da je Dodik i tu odigrao “diplomatsku” rolu za Vučića, samo što brifing na povratku iz Rusije neće trebati podnijeti srbijanskom ministru vanjskih poslova Nikoli Selakoviću, već izravno novom ‘Velikom Voždu’.

P.S. Osim Beograđana i Banjalučana, u značajnom problemu zbog Dodikova odlaska na konzultacije kod Putina, mogli bi se naći i neki likovi u Zagrebu – koji su se davno etablirali kao dobro plaćena agentura tzv. Republike Srpske. Dodikovu para-državicu posve sigurno čeka neslavni kraj, bez obzira na opasno prizivanje scenarija sa istoka Ukrajine i prijetnje ruskog veleposlanika Igora Kalabuhova Hrvatskoj… BiH posve sigurno nije ni Donjeck ni Lugansk, a tzv. RS nikada neće biti “narodna republika”, baš kao što Srbija nije Rusija – ma koliko Vučić i Dodik maštali o tome!

Velimir Bujanac
OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO