VIDEO: Anđelko Mikulić iskreno iznio činjenicu u kojoj je prevladao razum pokovnika Milojka Pantelića

PRO Oglas

Danas se obilježava 30. obljetnica zaustavljanja tenkova agresorske JNA u Pologu koje se dogodilo 7. svibnja 1991. godine.

Na početku obilježavanja kod spomen obilježja zaustavljanju tenova agresorske JNA okupio se veliki broj uzvanika i gostiju, branitelja, predstavnika izvršena i zakonodavne vlasti sa svih razina, a najmanje onih koji su tada bili na tom samom mjestu kada je tenkovima bio put prepriječen.

FOTOGRAFIJE možete pogledati na službenom profilu portala OTPOR.Media:

Sama ceremonija je započela himnom “Lijepa naša”, a nakon toga, nazočnima su se obratili Anđelko Mikulić, tadašnji predsjednik Skupštine općine Široki Brijeg i akademik dr. Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH.

U prvom video prilogu portala OTPOR.tv, donosimo govor Anđelaka Mikulića koji je po prvi puta nakon 30 godina između ostalog kazao neke realne činjenice, i kako je sve moglo završit, ali sreća na suprotnoj strani hrabrog naroda koji je goloruk pred tenkove stao, razum je prevladao, a narod je ušao u povijest te tako spriječio agresorsku vojsku JNA u njihovom zločinačkom naumu i što se na kraju dokazalo kako je to za hrvatski narod bila prekretnica koja je pokazala da se samoorganiziranjem osigurava vlastiti opstanak.

Mili Marušić / OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO