VIDEO: Doznajemo, izbačene banane uz cestu prema Ljubuškom imaju poveznicu sa zapljenom u Širokom Brijegu!

PRO Oglas

Nema potrebe da se ponavljamo, svi ste već upoznati sa zapljenom dosad najveće količine kokaina na području Širokog Brijega, a koji je bio donekle dobro sakriven u kutije među bananama… ali izgleda ne toliko dobro!

Ono što je zanimljivo, prijavu i zapisnik što je pronađeno u kutijama zaprima PU Široki Brijeg, nakon toga se o događaju izvještava Državna agenciju za istragu i zaštitu (SIPA) i zajedno pretražuju kutiju po kutiju, te pronalaze 124 kg kokaina koji su bili raspoređeni u preko 50-ak kutija u kojima su se nalazile banana.

Sutradan kratko ili skoro nikakvo priopćenje stiže od SIPA-e – “Policijski službenici SIPA su jučer na području Širokog Brijega, otkrili i privremeno oduzeli 124 kg praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain. U cilju daljih istražnih radnji ne možemo davati više informacija”. Rekli bi kako se oni malo zezaju!

Otkrili i privremeno oduzeli

Da, dobro ste pročitali “otkrili i privremeno oduzeli”. Uglavnom oni nisu ništa otkrili nego su bili pozvani da dođu i pretraže ostale pakete, a što se tiče detalja “privremeno oduzeli”, to je moguće da će vratiti ili nekome dati ako skontaju da oni nisu u mogućnosti tu količinu negdje “utopit”, ipak je to jedna dobra financijska cifra!

Banane u mjestu Lipno na putu Široki Brijeg i Ljubuškog izbačene uz prometnicu

Uskoro toga dana u javnost izlazi fotografija veće hrpe “friško istovarenih” banana koje se nalaze uz sporednu prometnicu Široki Brijeg – Ljubuški. Nastaje pomutnja ali doslovno nitko od MUP-a ŽZH niti SIPA-e na to ne reagira.

Tek u nedjelju iza podne, angažiraju se djelatnici SIPA-e i PU Ljubuški na čijem se području lokacija nalazi, i kreće istraga te hrpe odbačenih banana. Izuzimaju se dokazni materijali, češlja se svaki kutak kako bi se pronašlo još nešto od dokaza i ima li veze s pronalaskom u Širokom Brijegu. Naređuje se izuzimanje snimki nadzornih kamera koje pokrivaju ovaj dio prometnice kako bi se lociralo moguće vozilo koje je prevozilo ove izbačene banane i je li u pozadini nešto drugu poput “zbunjivanja javnosti” ili je i u ovim nešto bilo skriveno ili je netko u krivoj pošiljci tražio “robu”!

Kako smo doznali, postoje neke indicije povezanosti, a to je da su vjerojatno dopremljene u isto ili približno vrijeme kao i one u Širokom Brijegu, samo je bila druga deklaracija na ovim korama od banana, tj. nije bila od istog distributera.

Iako smo otišli dan prije nego su oni izašli na teren i zabilježi te izbačene banane, a ništa nismo htjeli puštati u javnost dok ovi ne odrade svoj dio posla jer smo očekivali nešto “sumnjivo” što su mogli pronaći ili nam informaciju dostaviti poput da nije “ista marka banana” ,sačekali smo neke informacije i sada puštamo tu našu snimku što smo zabilježili i da se uistinu radi o “drugoj marki banana”, ali kako smo već kazali postoje već neke poveznice s obje “ture”, a kako nam je rečeno, zbog same istrage i ozbiljnosti slučaja nismo mogli izvući više detalja.

Sad se vraćamo na sami početak gdje je u ovaj slučaj od početka uključen MUP ŽZH, tj. prvo PU Široki Brijeg, a od jučer i PU Ljubuški, nebitno je li kao ispomoć ili u nekom drugom svojstvu, ali uključeni.

Kada treba izaći pred javnost MUP ŽZH kao i sam Ministar i Komesar i stati uz svoje kolege i reći kako su sudjelovali oni u ovoj velikoj akciji zapljene 124 kg kokaina, nastao je samo biiiiiiiippppp. Kao da im je neugodno, kao da su našli 124 kg čvarka, pa eto, a poznavajući njihove javne istupe priopćenjem, da su našli čvarke već bi se davno na sva zvona oglasili da su oni kao nešto zaplijenili ili pronašli.

Fotografiju što sada gledate je screenshot sa službene stranice MUP-a ŽZH, a kao što možete vidjeti, zapravo ne vidjeti, ni slova o ovoj zapljeni, kao ni njihovoj angažiranosti u ovom slučaju:

U tome koliko se izgleda i među njima uvukao “strah” jer nikada nisu imali ovakvu zapljenu, govori i sama činjenica kod brojnih zapljena droge na području ŽZH, a s kojima se hvale na široko i doslovno “romane” piše u svojim priopćenjima kada uhvate nekoga s par grama trave (vjerujmo kako razumijete što želimo kazati), a ovdje biiiiiiiippppp.

Što se samog novog ministra MUP-a ŽZH Mladena Bebeka tiče, uvjerenja smo kako bi radije sad tražio povratak na “stari posao” naplate ulaznica za vodopad Kravice, nego smogao snage kazati bilo što o ovoj jednoj od najvećih zapljena droge na području ŽZH i BiH!

Mili Marušić / OTPOR.Media

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk