VIDEO – “Emotivan” govor Novalića pred odlazak ne prislni četverogodišnji odmor – Puko ko kokica!

PRO Oglas

Zbog kriminalne nabavke neupotrebljivih respiratora presuđeni bivši premjer FBiH Fadil Novalić odlučio je na četverogodišnju robiju otići uz prijeteću poruku svim koji su doprinijeli njegovom osuđivanju.

U video koji je objavio na svom Facebooku, za koji nije jasno kada je i gdje nastao, Novalić je iznio teške optužbe na račun SAD i tužitelja koji su podigli optužnicu protiv njega.

Da Novalić nema stabilan i jasan dodir sa realnošću poznato je od početka njegov mandata – sjetimo se samo priča o tome kako ulje nije poskupjelo nego ga samo možemo kupiti u manjoj količini – no u objavljenom videu možemo se uvjeriti da je sad totalno odlutao u teorije zavjere po kojima su se najveće svjetske sile odlučile obračunati sa njim i sa SDA.

Tako je Novalić poručio kako je velika Amerika donijela odluku da se obračuna sa ‘bošnjačkim i građanskim nacionalizmom’, što on poistovjećuje sa SDA i DF-om, i da je on faktički žrtva toga.

Amerika se borila tako što je plaćale medije i potplaćivala svjedoke (!?), a sve pod krinkom borbe protiv ruskog utjecaja u BiH.

Novalić je ustvrdio da je ‘neko’ rekao da se mora od njih napraviti ‘neškolovane’ i ‘korumpirane’ likove, a Novalić je ‘izabran’ jer je bio premijer kada je FBiH doživljava ‘procvat’.

Ovaj SDA-ovac sebe u video opisuje ključnu osobu koja je u FBiH unijela svojevrsni Marshalov plan koji je ‘vječito dubiozni entitet’ pretvorio u velesilu.

I tu je, kako on tvrdi, počeo smetati.

Jer, Novalić je od FBiH napravio toliko moćan entitet da nam više nisu trebale međunarodne financijske institucije za kreditiranje nekih projekata.

“E mi hoćemo telekom, e mi hoćemo ovo, e mi hoćemo ono…”, priča Novalić ističući kako on to nije dao.

I Amerikancima je to smetalo. Kaže Novalić.

I onda se u našoj kuhinju počela kuhati afera Respiratori.

Tužitelje je Novalić optužio da su dio kriminalne mafije i jedne od četiri ‘kuhinje’.

Zanimljivo je da je Novalić na kraju zaprijetio: Možete oprostiti ili vratiti. Ja sam odlučio da vratim.

Nije jasno kako to Novalić misli ‘vraćati’ najmoćnijoj sili svijeta koja je navodno sve pokrenula i potplaćivala svjedoke ili pak tužitelje koji su do kraja raskrinkali njegovu traljavu nabavku neupotrebljivih, umjesto prijeko potrebnih respiratora, i to preko stranačke hajke koja mu je poznatog malinara poslalo u kabinet preko SMS poruke.

Novalić, što je uobičajeno za ljude koji ostanu bez dodira sa realnošću, potpuno ignorira činjenice.

Naprimjer, činjenicu da je nabavku medicinske opreme povjerio malinaru kojeg mu je poslao izvjesni Asim. Drugo, javnosti je predstavljao super respiratore na koje se mogu nakačati dva pacijenta, a dobili smo fušeraj na koji se pacijent uopće ne bi trebao kačiti. Novalić ignorira i činjenicu da je jedino njegova stranačka šefica Sebija Izetbegović kačila ljude na te respiratore kako bi na sudu mogla reći da su super. Kasnije ih je smjestila u podrum.

Raport.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO