VIDEO: Gimnaziju fra Dominika Mandića zahvatio požar, nastava odgođena, ovo je “kap koja je prelila čašu”!

PRO Oglas

Oko 18:30h stigla je obavijest prema PVP Široki Brijeg kako je došlo do požara unutar zgrade Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole Široki Brijeg. Vatra je zahvatila gornji dio unutrašnji potkrovlja zgrade i stare konstrukcijske grede koje tamo datiraju od kada i sam Gimnazija postoji, te je vatra izbila na sami krov, a dio stropa se urušio.

Prilikom gašenja same zgrade i brzom reakcijom kako ne bi došlo do većeg širenja požara došlo je i do poplavljivanja pojedinih prostorija, te se nadamo kako nije došlo do oštećenja imenika i ostalih knjiga, kao i mogućih dokaznih materijala za neke druge prijašnje predmete i slučajeve, a tehnološke stvari će se nadoknaditi!

Na samom mjestu događaja su i novoimenovani ravnatelji, ravnateljica Gimnazije Ana Skoko i ravnatelj Srednje strukovne škole Mladen Šantić. Bivši ravnatelj Gimnazije Miro Bošnjak te gradonačelnik Miro Kraljević.

FOTO: Mili Marušić

Zbog novonastale situacije, nastava za učenike koji pohađaju Gimnaziju fra Dominika Mandića i Srednju strukovnu školu, bit će odgođena cijeli ovaj tjedan dok se ne sanira šteta i obavi očevid kako je došlo do zapaljenja unutrašnjosti samu zgrade.

Ono što je još zanimljivo u svemu ovome, Roditeljsko vijeće Gimnazije fra Dominika Mandića koje se održalo prije nekoliko dana, tj. 19.01.2024.godine, i gdje je jedna od dnevnih točaka bila i stanje same zgrade u kojoj se nastava održava, a kojeg je u posjedu i portal OTPOR.Media.

Roditelji su izrazili zabrinutost s obzirom na zatečeno stanje samog objekta gdje ne žele ostati pasivni sudionici daljnjeg propadanja zgrade te svakako, sukladno svojim kompetencijama, žele pomoći u rješavanju ovog doista velikog problema u Širokom Brijegu. Pripremili su Dopis koji su trebali sutra proslijediti prema Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH i zatražiti hitan sastanak kako bi se što prije riješio ovaj problem.

Ovo što se večeras dogodilo je “kap koja je prelila čašu” i pod hitno ministarstvo i ostale institucije trebaju reagirati!

Mili Marušić / OTPOR.Media

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk