VIDEO: Lovrić zatražila stipendiranja studenata od Županije. Pitala je i što je s njenim ranijim inicijativama?

PRO Oglas

Zastupnica ispred HSP dr. Ante Starčević BiH Marija Lovrić je pohvalila izmjenu zakona o braniteljskim naknadama, te podsjetila kako je HSP dr. Ante Starčević BiH u trenutku donošenja ovog zakona isticao kako zakon ima manjkavosti, te nadodala kako se nada da će se ukinuti i onaj dio gdje branitelji moraju biti na zavodu za zapošljavanje najmanje 12 mjeseci da bi ostvarili pravo na naknadu.

Uputila je pitanje što je s inicijativama koje je podnijela u 2019.godini, prva je bila smanjnje poreza na nekretnine za kupnju prve nekretnine, zatim status roditelja njegovatelja ili njegovatelja, to je trebalo ići s federalne razine, no nema povratne informacije, kao i za naknadu za majke 4 i više djece, odgovor koji je dobila jest da su u proceduri. No, postavlja se pitanje koliko te procedure uopće traju?

Nova inicijativa koju je zastupnica Lovrić uputila jest da se dodijeli po 6 stipendija, studentima iz svake općine/grada Županije Zapadnohercegovačke, što bi značilo da se za 24 studenta isplati po 1500,00KM, što bi u ukupnom iznosu bilo 36000,00KM.

Vjerujemo da će biti razumijevanja i da će se u proračunu naći ovaj iznos, kako bi se pomoglo studentima.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO